EXCLUSIV: Fost finantist condamnat la inchisoare cu suspendare, angajat la Nova Apaserv

EXCLUSIV: Fost finantist condamnat la inchisoare cu suspendare, angajat la Nova Apaserv
Un fost angajat al Directiei Generale a Finantelor Publice Botosani, prins in flagrant anul trecut in timp ce lua mita de la un agent economic, a fost angajat la Nova Apaserv.  

Acesta a fost cercetat pentru luare de mita, fiind condamnat de catre magistratii Tribunalului Botosani la trei ani de inchisoare cu suspendare, sub supraveghere, insa a atacat sentinta prin apel, la Curtea de Apel Suceava. Apelul i-a fost respins, iar sentinta data initial de Tribunalul Botosani a ramas definitiva de pe data de 7 noiembrie 2011.   

Intre timp, barbatul si-a dat demisia de la Fisc.  

Potrivit reprezentantilor Nova Apaserv, Cristian Florin Todireanu a fost angajat in cadrul unitatii pe data de 15 mai, pe functia de economist, in cadrul Serviciului monitorizare clienti.  El a obtinut postul in urma sustinerii unui interviu, fiind singurul candidat.  

Oficialii Nova Apaserv sustin ca in momentul in care Todireanu s-a prezentat la concurs cunosteau situatia in care se afla acesta, si anume faptul ca este cercetat pentru o infractiune comisa pe perioada cand lucra ca inspector in cadrul Compartimentului de control fiscal, din cadrul DGFP, insa acest aspect nu a reprezentat un impediment la angajare.  

"Din punctul nostru de vedere, indiferent de angajator, nu exista niciun impediment ca el sa desfasoare activitate si sa aiba dreptul la munca. Dumnealui are de urmat o serie de obligatii, prevazute in perioada de supraveghere. In Romania, pe langa prezumtia de nevinovatie exista si acest drept la munca, si eu am vazut ca si in hotararea data de Tribunalul Botosani scrie ca in scopul reintegrarii sociale se impune chiar gasirea unui loc de munca. El are de indeplinit niste canoane, trebuie sa se prezinte trimestrial la Oficiul de Probatiuni de pe langa Tribunalul Botosani, sa declare veniturile, sa anunte cand paraseste localitatea (...).  Dumnealui a sustinut un interviu, pentru un post prevazut de noua organigrama. Exista un compartiment care se cheama Corpul de control al directorului general, care este in stransa legatura cu activitatea de monitorizare a utilizatorilor, si am luat din cadrul unitatii si un maistru. Activitatea domnului Todireanu este de a verifica contorii, sigiliile, nu are nicio treaba cu incasarile. Este o echipa de trei oameni. Nu are functie de conducere, nu este nici macar sef compartiment. Activitatea dumnealui a fost transparenta si ne-a informat inca de la bun inceput despre situatia in care se afla. Nu exista niciun impediment pentru un angajator, chiar si o institutie, sa angajeze o persoana care are o condamnare", a declarat Albert Tanase, purtator de cuvant in cadrul Nova Apaserv.  

Presedintele Consiliului Judetean, Mihai Tabuleac, nu a dorit sa comenteze, doar a precizat ca:  "In ceea ce ma priveste vreau sa verific daca s-a savarsit vreun act de nelegalitate".   

Florin Cristian Todireanu a fost retinut de politistii botosaneni pentru savarsirea infractiunii de luare de mita. Pentru prinderea acestuia a fost organizat un flagrant pe data de 5 ianuarie 2010, cand inspectorul a primit suma de 300 de lei de la o persoana fizica autorizata din Botosani, bani ce reprezentau o diferenta de la suma de 700 lei, pretinsa de angajatul Finantelor in luna decembrie 2009.  

Totul a inceput de la un control efectuat de Todireanu in luna noiembrie 2009, cand s-a constatat ca persoana fizica autorizata din Botosani nu dispunea de casa de marcat fiscala. La un control ulterior, pentru ca agentul economic nu se conformase, inspectorul a pretins suma de 700 lei, pentru a nu acorda amenda de 8.000 lei, prevazuta in aceste cazuri.   In luna decembrie 2009, Todireanu a primit prima transa de bani, si anume 400 lei, urmand ca restul sumei sa fie dat in luna ianuarie.  

Persoana fizica autorizata l-a denuntat pe inspectorul botosanean, astfel ca oamenii legii au organizat flagrantul.   

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

astăzi, 16:43
36

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...

E prima dată când s-a întâmplat așa ceva: Pacient cu AVC transferat cu elicopterul de la Cluj la Suceava pentru a fi salvat!

astăzi, 15:25
528

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava a fost transferat de la Cluj Napoca un pacient cu AVC, fiind prima solicitare de acest fel de la un centru universitar.Potrivit purtătorului de c...

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
372

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...