Sanatatea botosaneana primeste o lovitura fara precedent!

Sanatatea botosaneana primeste o lovitura fara precedent!
Infiintarea unor centre private a avut drept efect desfiintarea unei intregi sectii a Spitalului Judetean Botosani!

Pentru ca nu mai aveau cui sa ofere ingrijiri medicale specifice sectiei, angajatii Centrului de Dializa din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Botosani au optat pentru noi locuri de munca.

Incepand de astazi, trei unitati ultramoderne din Botosani, specializate in activitatea de dializa, au intrat in activitate, astfel ca 100 de pacienti dializati au fost impartiti intre cele trei sectii private.

Bineinteles, cei mai multi dintre angajati provin din centrul de dializa al Spitalului Judetean.

Eu cred ca ar fi fost decent din partea pacientilor, sau chiar si a reprezentantilor firmelor, sa se depuna o instiintare la spital conform careia din data de nu vor mai apela la serviciile noastre. Daca asa au dorit sa actioneze, este alegerea lor. Noi vom trece la renovarea incaperilor si apoi le vom da o alta destinatie, a precizat Doru Muntianu, manager general al SJU, deranjat de faptul ca nu a fost prevenit asupra acestei situatii.

In locul sectiei de dializa va aparea, probabil, o sectie de boli de nutritie sau cardiologie.

Cele trei centre de dializa sunt situate in cladirea fostei societati Carisma, langa Biserica Sfantul Dumitru si in bariera Sulita. Noile centre vor intra in contract direct cu Casa Nationala de Sanatate pentru ingrijirea pacientilor.

Nu este de neglijat faptul ca pacientii au fost atrasi de conditiile hoteliere, care nu pot fi comparate cu ceea ce oferea Spitalul Judetean.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

"Ziua Națională a României", sărbătorită ”acolo unde se agață harta în cui”

Sâmbătă, 2 Decembrie 2023
228

Ziua Națională a României a fost sărbătorită și de dărăbăneni, doar că ploaia rece și vremea mohorâtă au făcut ca numărul participanților la manifestări să fie mult sub a...

Tragerea la sorți EURO 2024. România a scăpat de Germania, Anglia și Spania

Sâmbătă, 2 Decembrie 2023
505

România și-a aflat adversarele de la Campionatul European din GermaniaNaționala pregătită de Edi Iordănescu s-a aflat în urna a doua, după ce echipa noastră a bătut Elveția cu...

Acțiune a polițiștilor pentru prevenirea infracțiunilor în domeniul silvic

Sâmbătă, 2 Decembrie 2023
104

La data de 1 decembrie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică cu sprijinul celor din cadrul subunităților au acționat pentru prevenirea combaterea faptelor ilegale în do...