SANATATE: Usturoiul reduce aproape la jumătate riscul de cancer

O cercetare a specialiștilor chinezi de la Centrul de Prevenire și Control al Bolilor din provincia Jiangsu arată că usturoiul consumat timp îndelungat previne cancerul, dar și alte boli cronice.

Cercetătorii consideră că beneficiile aduse de usturoi se datorează unei substanțe numite alicină, care are proprietăți puternic antimicrobiene. Alicina nu numai că reduce inflamațiile, dar previne și distrugerea celulelor de către radicalii liberi.

Un număr de 1.424 de persoane bolnave de cancer și 4.500 de adulți sănătoși au participat la acest studiu, care s-a desfășurat între 2003 și 2010.

Rezultatele au arătat că usturoiul încorporat în alimentație reduce cu 44% riscul de a face cancer la nefumători și cu 30% la persoanele care fumează. Studiul a fost publicat în revista Cancer Prevention Research.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

”Noi trebuie să ne facem treaba”! Leo Grozavu a anunțat obiectivul surprinzător al lui FC Botoșani!

Saturday, 18 October 2025

FC Botoșani a câștigat, scor 2-0, în  deplasare, cu „U” Cluj în etapa a 13-a a SuperLigii. Golurile moldovenilor au fost marcate de George Cîmpanu ...

Liderul nu se dezminte! FC Botoșani o învinge pe U Cluj în deplasare și rămâne în vârful clasamentului!

Saturday, 18 October 2025

FC Botoșani și-a continuat seria surprinzătoare și s-a impus în deplasare cu U Cluj, scor 2-0, consolidându-și poziția de lider în Superliga. Cu doar o înfrânger...

Botoșani: Zilele Erasmus+, sărbătorite la Liceul „Demostene Botez”!

Saturday, 18 October 2025

În perioada 13 – 18 octombrie 2025, Liceul „Demostene Botez” a sărbătorit Zilele Erasmus+ printr-o serie de activități educative, culturale și creative, menite să promove...