SANATATE: Usturoiul reduce aproape la jumătate riscul de cancer

O cercetare a specialiștilor chinezi de la Centrul de Prevenire și Control al Bolilor din provincia Jiangsu arată că usturoiul consumat timp îndelungat previne cancerul, dar și alte boli cronice.

Cercetătorii consideră că beneficiile aduse de usturoi se datorează unei substanțe numite alicină, care are proprietăți puternic antimicrobiene. Alicina nu numai că reduce inflamațiile, dar previne și distrugerea celulelor de către radicalii liberi.

Un număr de 1.424 de persoane bolnave de cancer și 4.500 de adulți sănătoși au participat la acest studiu, care s-a desfășurat între 2003 și 2010.

Rezultatele au arătat că usturoiul încorporat în alimentație reduce cu 44% riscul de a face cancer la nefumători și cu 30% la persoanele care fumează. Studiul a fost publicat în revista Cancer Prevention Research.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Acțiune a polițiștilor pentru prevenirea delictelor silvice: Transportatori de lemne amendați și cu marfa confiscată!

Thursday, 27 February 2025

Astfel, activitățile s-au desfășurat în intervalul orar 11:00-16:00, pe raza comunei Corni, prilej cu care au fost legitimate 45 de persoane și au fost controlate 24 de autovehicule. Șase ...

Salvatorii din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani sunt cei mai buni la minifotbal! (foto)

Thursday, 27 February 2025

Dovadă stă câștigarea Cupei „28 Februarie", organizată cu ocazia „Zilei Protecției Civile din România". În urma desfăşurării competiţiei, care a fos...

Amenzi usturătoare aplicate unor botoșăneni care au dat foc vegetației uscate!

Thursday, 27 February 2025

Jandarmul și polițistul, care acționau în sistem integrat pentru menținerea ordinii și siguranței publice, i-au sancționat contravențional pe fiecare cu câte 10000 de lei pentru ne...