SANATATE: Usturoiul reduce aproape la jumătate riscul de cancer

O cercetare a specialiștilor chinezi de la Centrul de Prevenire și Control al Bolilor din provincia Jiangsu arată că usturoiul consumat timp îndelungat previne cancerul, dar și alte boli cronice.

Cercetătorii consideră că beneficiile aduse de usturoi se datorează unei substanțe numite alicină, care are proprietăți puternic antimicrobiene. Alicina nu numai că reduce inflamațiile, dar previne și distrugerea celulelor de către radicalii liberi.

Un număr de 1.424 de persoane bolnave de cancer și 4.500 de adulți sănătoși au participat la acest studiu, care s-a desfășurat între 2003 și 2010.

Rezultatele au arătat că usturoiul încorporat în alimentație reduce cu 44% riscul de a face cancer la nefumători și cu 30% la persoanele care fumează. Studiul a fost publicat în revista Cancer Prevention Research.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un urs "evită" în ultima clipă să fie călcat de mașină. Imaginile care au revoltat Internetul!

Tuesday, 8 July 2025

O filmare cu un urs, aproape lovit în mod intenționat de o mașină pe o șosea din Argeş, a emoţionat internetul. Pe imagini se vede cum animalul sare speriat şi se ferește aproape î...

Două femei şi un minor, transportați la spital în urma unui accident produs într-o localitate din Botoșani! (Foto)

Tuesday, 8 July 2025

Salvatorii botoșăneni au intervenit în urmă cu puțin timp la un alt accident rutier produs în localitatea Dorobanți. În eveniment au fost implicate două autovehicule. La loc...

Ministrul Sănătății susține că mita în spitalele publice nu mai e un „fenomen atât de răspândit”: „Sunt cazuri izolate, de netolerat”!

Tuesday, 8 July 2025

Ministrul Sănătății, Alexandru Rogobete, a spus marți, că nu acceptă ca medicii din spitalele publice să pretindă mită pentru serviciile medicale. Întrebat ce va face pentru a combate ...