Sanatate: Opt alimente care devin toxice dacă le reîncălziți
Stiri Botosani Tuesday, 24 March 2015 ActualitateCiupercile
Ciupercile sunt cel mai bune pentru organism atunci cand sunt consumate imediat dupa preparare, iar in cazul in care raman neconsumate, cel mai bine ar fi sa le mancam reci. Acest lucru este valabil si in cazul in care au fost preparate supe sau mancaruri ce contin ciuperci. Atunci cand sunt reincalzite, ciupercile isi schimba compozitia de proteine si implicit gustul. Datorita schimbarii acestor compozitii pot sa apara o varietate de probleme digestive (balonari, crampe abdominale, diaree), iar beneficiile lor asupra sanatatii vor fi practic inexistente.
Carnea de pui
La fel ca ciupercile, carnea reincalzita isi schimba compozitia proteinelor. Prin urmare, nu este recomandabila o reincalzire la temperaturi ridicate, a carnii de pui care contine mai multe proteine decat carnea rosie. Daca esti consumator de carne, mai bine o mananci rece decat sa o reincalzesti.
Cartoful
Cartoful este un aliment extrem de nutritiv pe care nu ar trebui sa il reincalzim pentru ca isi va pierde din proprietati, devenind chiar toxic. Manânca-l imediat dupa preparare sau chiar rece – atunci acesta are cel mai mare procent de amidon care iti va da acel sentiment de satietate pentru mai mult timp.
Spanacul
Spanacul este un aliment cu un procent ridicat de nitrati, care in momentul reincalzirii se transforma in nitriti. Acestea sunt potential cancerigeni pentru corpul uman. Asadar cel mai indicat ar fi sa mancati o mancare de spanac imediat dupa ce a fost facuta, pentru a va bucura de beneficiile spanacului.
Sfecla
In acelasi fel se procedeaza si cu sfecla. Aceasta contine nitrati , iar in momentul in care vor fi reincalziti, se vor transfoma in nitriti.
Telina si morcovul
Telina, una dintre cele mai frecvent utilizate legume la prepararea supelor, trebuie intotdeauna scoasa din supe dupa ce a fost gatitat, impreuna cu morcovii, sau trebuie mancate proaspat preparate. De asemenea, aceste doua legume contin nitrati. Puteti reincalzi supa daca scoateti din ea telina si morcovii.
Oua
Ouale sunt alimentele cu cel mai mare risc in momentul in care sunt reincalzite, intrucat acestea vor deveni toxice in momentul reincalzirii la temperaturi ridicate. Nu se aplica produselor alimentare in cazul in care ouale sunt folosite la prepararea sosurilor, ci se refera la felurile de mâncare in care sunt implicate oua fierte sau prajite.
Doctorul zilei
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Mecanic, zidar, vânzător, asistent medical și alte joburi în Botoșani – Peste 300 de locuri de muncă disponibile!
Potrivit datelor rezultate din declarațiile agenților economici privind locurile de muncă vacante, la data de 12.05.2025, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă ...
Accident la ieșirea din oraș, o cisternă s-a răsturnat! (Foto)
Un bărbat de 40 de ani a avut nevoie de îngrijiri medicale, în urma unui accident rutier produs pe DE 58, la ieșirea din municipiul Botoșani. Evenimentul a avut loc în urmă cu pu...
Povestea preotului care a studiat Teologia la 51 de ani, după o boală. A slujit 10 ani într-un sătuc din Botoșani, fără salariu!
Aurica și Vasile Sarmanu, de 72, respectiv 73 de ani, sărbătoresc anul acesta 51 de ani de căsnicie. Părintele este originar din satul Ciprian Porumbescu, Suceava, iar preoteasa din satul Doro...
Newsletter
Abonează-te la Newsletter-ul Stiri Botoșani pentru a fi la curent cu cele mai noi știri și reportaje!
© 2025 WEB EMOTION SRL | Toate drepturile rezervate.
Web Emotion, Live.Botosani.ro, Botosani.ro Stiri.Botosani.ro si logo-urile acestora sunt marci inregistrate ale Web Emotion. Toate celelalte marci sunt proprietatea companiilor detinatoare. Reproducerea continutului din acest site este permisa numai cu acordul Web Emotion.
Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Despre Cookie-uri
Pagină generată în 0.84 secunde
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici