SANATATE - Mustarul e antiseptic si ajuta digestia

SANATATE - Mustarul e antiseptic si ajuta digestia
Mustarul s-a folosit de secole ca planta medicinala. Apreciat de vechii romani si greci drept un condiment aromat, mai tarziu, semintele de mustar au devenit principalele remedii impotriva digestiei lenese sau a combaterii lipsei poftei de mancare.

Contin in proportie de 28% uleiuri, iar in prezent, in India, semintele sunt folosite atat in bucatarie, la prajeli, cat si pentru ingrijirea personala, in componenta mastilor de fata si par, informeaza best-home-remedies.com.

Sunt perfecte pentru igrijirea ta zlnica. Pot fi folosite ca tratament antiacneic, daca se prajesc in putin ulei de susan sau de cocos. Dupa racirea produsului, se maseaza fata inainte de culcare si se indeparteaza dimineata.

Pentru ingrijirea parului, se prepara o masca din frunze de henna si ulei de mustar. Se adauga uleiul intr-un vas cu apa si se lasa la fiert. Se adauga treptat frunzele de henna.

Cand apa s-a evaporat, amestecul se lasa la racit si se maseaza scalpul in fiecare seara. Nu numai ca vei avea parul sanatos si radacina intarita, dar tratamentul favorizeaza si cresterea lui.

Semintele de mustar, medicament

In cazul intoxicatiilor sau exceselor de alcool, mustarul are rol vomitiv. Se amesteca semintele de mustar intr-un pahar cu apa si se bea dupa zece minute.

Este un bun analgezic si tocmai de aceea se foloseste cu succes pentru tratarea durerilor musculare. Se aseaza o compresa cu amestecul obtinut pe zona dureroasa, iar actiunea sa este rapida.

Pentru copii, cateva seminte de mustar adaugate in apa de baie fierbinte, pot avea efect calmat si indeparteaza febra asociata racelilor puternice.

Compresele de apa fierbinte in care s-au adaugat seminte de mustar sunt eficiente pentru tratarea pecinginei sau eczemelor.

Mustarul stimuleaza pofta de mancare si are efect antiseptic. Favorizeaza secretiile gastrice si este remediul perfect impotriva constipatiilor cronice.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
66

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
75

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

Miercuri, 24 Aprilie 2024
69

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...