Sanatate din scoarta de copaci!
Stiri Botosani Tuesday, 20 September 2016 ActualitateSalcia, primul copac de la noi care infrunzeste primavara, se foloseste de mii de ani pentru alungarea durerilor de tot felul. Are efecte tonice, antiseptice si antiinflamatoare, sedative, astringente si antireumatismale. Infuzia din coaja de salcie se prepara din 200 de ml de apa clocotita, care se toarna peste doua lingurite de planta uscata si maruntita. Lichidul se bea, cate 2-3 linguri, pe parcursul unei zile.
Leac pentru reumatism
Decoctul de coaja de salcie este folosit ca leac impotriva febrei, a nevralgiilor, reumatismului si gutei. Se pun la fiert, pentru 20 - 30 de minute, doua linguri de planta uscata, in 250 ml de apa. Se strecoara si, din ceaiul rezultat, se iau cate 2-3 linguri pe parcursul unei zile.
Crusinul este una dintre cele mai folosite plante de la noi in caz de constipatie. Pune la fiert un sfert de litru de apa si, cand clocoteste, adauga o lingurita de coaja de crusin si lasa amestecul sa fiarba 15 minute la foc mic. Opreste focul si acopera vasul pentru zece minute, dupa care lichidul se strecoara. Se bea seara, cald, neindulcit sau indulcit cu una, doua lingurite de miere de albine.
De la stejar, in scop terapeutic, se foloseste scoarta ramurilor tinere, care contine tanini, are gust astringent si este lipsita de miros. Preparatele din coaja de stejar au o actiune astringenta, combat diareea acuta, indigestia si hemostatica, reducand sangerarile in caz de ciclu menstrual abundent, eliminarea de sange prin tuse ori sange in urina.
Ceaiul din scoarta de stejar se prepara punand la fiert, pentru 20 de minute, doua lingurite de scoarta maruntita intr-un sfert de litru de apa. Dupa fierbere se strecoara si se beau doua cani pe zi. Este excelent in combaterea febrei, in amigdalita si colici abdominale, faringite, intoxicatii cu metale grele.
Mesteacanul, un arbore inalt care poate ajunge la 25 - 30 de metri, are o coaja alba, caracteristica. Cura cu decoct din coaja de mesteacan are efecte digestive, depurative si antiulceroase. Decoctul este eficient in ulcerul gastric, dar si in tratamentul intern al unor boli de piele, cum ar fi acneea. Maceratul din scoarta de mesteacan este recomandat impotriva pistruilor si a petelor. Se obtine punand 100 de grame de scoarta bine uscata intr-un litru de vin rosu. Amestecul poate fi folosit dupa 8 zile. Se pun comprese pe zonele afectate de doua ori pe zi.
Ulmul are actiune antiinflamatoare si emolienta asupra mucoasei intestinale. Este un antioxidant si detoxifiant de exceptie. Decoctul din scoarta de ulm diminueaza gazele, este eficient impotriva ulcerului, colitei, intoxicatiilor alimentare. Este recomandat, de asemenea, si in diferite forme de anemie si probleme de coagulare a sangelui. Se prepara punand doua lingurite de scoarta bine uscata si maruntata la o cana de apa. Amestecul se lasa la fiert zece minute. Se recomanda cate o cana de decoct neindulcit de trei ori pe zi. (Silvia Holotiuc)
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Legendarele catacombe din Botoșani pot pune orașul pe harta turistică a României!
Legendarele catacombe din Centrul Istoric din Botoșani pun orașul pe harta turistică a României. Misterioasele tuneluri care au fost amenajate acum câteva sute de ani în ad&aci...
Peste o sută de kilograme de pește confiscat de polițiști, botoșănean de 69 de ani prins în ilegalitate!
Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Darabani au oprit pentru control, pe drumul public, din comuna Havârna, un autoturism condus de un bărbat, de 69 de ani, din aceeași locali...
Ziua Mondială a Diabetului Zaharat sărbătorită la Botoșani printr-o campanie de conștientizare!
Pe 14 noiembrie, în Ambulatoriul Integrat din cadrul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani, are loc o campanie de conștientizare a populației privind depistarea precoce a ...
Newsletter
Abonează-te la Newsletter-ul Stiri Botoșani pentru a fi la curent cu cele mai noi știri și reportaje!
© 2024 WEB EMOTION SRL | Toate drepturile rezervate.
Web Emotion, Live.Botosani.ro, Botosani.ro Stiri.Botosani.ro si logo-urile acestora sunt marci inregistrate ale Web Emotion. Toate celelalte marci sunt proprietatea companiilor detinatoare. Reproducerea continutului din acest site este permisa numai cu acordul Web Emotion.
Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Despre Cookie-uri
Pagină generată în 5.51 secunde
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici