SANATATE - Cele mai bune 5 plante pentru tratarea infectiilor urinare

SANATATE - Cele mai bune 5 plante pentru tratarea infectiilor urinare
Infectiile urinare sunt de patru ori mai frecvente la femei decat la barbati, pentru ca ele au uretra mai scurta, iar bacteriile, virusurile si fungii ajung mai usor in vezica urinara.

Inainte de a te grabi sa iei antibiotice, poti incerca o cura cu ceaiuri, timp de o luna. In tratarea infectiilor urinare sunt foarte utile plantele cu efect antiseptic si cele diuretice. Iata care sunt cele mai bune pante in tratamentul infectiilor urinare:

1. Frunzele de merisor
Frunzele de merisor au efect antiseptic si diuretic. Infuzia din aceste frunze trateaza cistita, iar decoctul te pote scapa si de pietrele la rinichi. Pentru prepararea decoctului ai nevoie de o lingurita de plante si o cana cu apa. Efectul este garantat daca bei zilnic doua cani. Atentie, insa! Merisorul este contraindicat femeilor insarcinate!

2. Matasea de porumb
Matasea porumbului este apreciata pentru efectele calmante, antispastice, dar si diuretice. Poate fi consumata sub forma de infuzie (1 lingurita la cana, 2-3 cani pe zi). Infuzia din matasea porumbului este eficienta si in litiaza renala.

3. Cozile de cirese
Cunoscute pentru actiunea lor diuretica antiinflamatoare, cozile de cirese se numara printre cele mai bune remedii pentru boli precum cistita, litiaza renala, uremia (cresterea cantitatii de acid uric in sange cand rinichiul bolnav nu il elimina in totalitate). Conţinutul lor de uleiuri volatile, saruri de potasiu, flavonoide si tanin ajuta la ameliorarea simptomelor acestor afectiuni si uneori chiar la tratarea lor.

4. Ghimpele
Ghimpele poate trata cistita, mai ales daca se afla in combinatie cu alte plante diuretice. Este eficient daca faci un decoct dintr-o lingurita de planta la 250 ml de apa si il bei cu o jumatate de ora inainte de masa, cat este caldut. Cura cu decoct de ghimpe trebuie tinuta intre trei si cinci luni, timp in care bei doua cani pe zi.

5. Coada soricelului
Infectiile si inflamatiile aparatului urinar le poti trata foarte usor cu ceai din flori de coada soricelului. Acesta este un puternic dezinfectant si un bun calmant. Daca puneti doua linguri de planta la o jumatate de litru de apa obtineti intreaga cantitate de care aveti nevoie pe parcursul unei zile. Cura dureaza intre trei si cinci luni.


sanatate.bzi.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Peste 100 de misiuni de salvare și supraveghere desfășurate de pompierii botoșăneni în perioada minivacanței de sărbători!

astăzi, 16:44
12

Aceștia au avut 144 de misiuni, care au vizat:- acordarea primului ajutor și transportul la spital al unui număr de 101 persoane care aveau probleme medicale;- stingerea a 12 incendii gener...

Beneficiarii de alocații de stat și indemnizații își vor primi banii începând de mâine

astăzi, 16:06
49

Suma totală platită este de 37.874.011,74 lei.Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- alocația de stat pentru copii;- indemnizația lunară pentru creșterea copilului;- s...

Festivalul Filmului European vine la Botoșani, deschiderea are loc în prezența vicepreședintelui Institutului Cultural Român!

astăzi, 15:56
33

Festivalul Filmului European vine la Botoșani în weekend-ul 10 – 12 mai. Deschiderea ediției locale va avea loc la Cinema „Unirea” din municipiul Botoșani, în cursul z...