Ion Diaconu raspunde criticilor legate de Modern Calor!

Ion Diaconu raspunde criticilor legate de Modern Calor!
Directorul Modern Calor, Ion Diaconu, a răspuns astăzi atacurilor lansate in repetate rânduri de consilierul local Florentin Petrariu, atat în cadrul sedintelor de Consiliu Local, dar şi a conferinţelor de presă de la partid, social-democratul alăturandu-se astfel mai multor oameni politici care au criticat vehement societatea de termoficare, acuzand actuala conducere că a fost preocupată "să îngroape ţevi" şi mai puţin să modernizeze sursa de producere a energiei termice.

În replică, Ion Diaconu spune că investiţiile pe care societatea de termoficare le realizează din 2005 până în prezent nu sunt aleatorii, ci sunt făcute în baza unei strategii adoptate în 2005 de echipa managerială de la acea vreme, "condusă de unul dintre cei mai vehemeţi critici actuali, consilierul local Florentin Petrariu".

"Administraţia de la acea vreme a societăţii de termoficare a aprobat Reabilitarea reţelei de transport agent primar din municipiul Botoşani. Este vorba de un obiectiv, aşa cum reiese din documente, a cărui realizare a fost împărţită în trei etape, derulate pe o perioadă de cinci ani. Suma alocată acestui proiect, care cuprinde proiectare, achiziţie de echipamente şi material, dar şi execuţie, a fost nici mai mare, nici mai mică de 589.698.810.000 lei vechi (58.969.881 RON), echivalentul a 15 milioane de euro", transmite Ion Diaconu, exemplificând cu planul de investiţii din anii 2005, 2006, 2007, 2008, 2009:



Directorul Modern Calor spune că lucrările efectuate de la acea dată şi până în prezent se înscriu în graficul aprobat, la momentul respectiv, de o serie de specialişti. 

"Nimeni nu îşi permite să susţină că sursa nu era sau este la fel de importantă ca şi reţelele de transport şi distribuţie a energiei termice. Din păcate, sumele alocate investiţiilor în perioada 2005-2010, au fost de doar circa 15 milioane de euro, insuficiente atât pentru reabilitarea reţelei de transport, cât şi pentru modernizarea capacităţilor de producţie. O eventuală abatere de la strategia de termoficare aprobată în 2005, o eventuală schimbare a destinaţiei banilor ar fi fost nu doar criticabilă, ci şi sancţionabilă. De aceea, se poate spune că actuala echipă de conducere a societăţii producătoare de energie termică a manifestat prudenţă şi responsabilitate, dar şi continuitate în proiectele aflate în derulare", susţine Diaconu.

Conform managerului Modern Calor, administraţia actuală a producătorului de energie termică nu şi-a putut permite, în perioada 2005-2011, să facă investiţii inutile, aşa cum de altfel au fost făcute în anii din urmă.

"Persoane care critică astăzi administraţia Modern Calor şi-au pus semnătura pe un proiect de modernizare a serelor din Zona Industrială, o investiţie de 7.000.000.000 lei (700.000 RON), care a fost făcută fără un studiu prealabil de profitabilitate şi, mai mult decât atât, pe un teren aflat deja în litigiu şi revendicat (ulterior dobândit) de foştii proprietari. Dorinţa domnului consilier Florentin Pietraru, din cadrul PSD, de a moderniza CET-ul, sper să nu fie o confuzie sau o neaducere aminte pe ce-ţi pui "pecetea" când conduci o astfel de unitate(vezi "SEMNĂTURILE UITATE", în planurile de investiţii din anii 2003, 2004 si 2005). Cazanul de la serele Cătămărăşti (probabil SURSA MULT DORITĂ) zace in curtea CET-ului, iar adevărata sursă de producere a energiei electrice si termică o vom moderniza cu bani din fonduri europene", specifică Ion Diaconu.

In finalul interpelării sale adresată consilierilor locali, Ion Diaconu mai face menţiunea că "ceea ce i se poate imputa actualei administraţii de la Modern Calor este implicarea puternică în proiectul de reabilitare cu fonduri europene".
 
"Cu eforturi nu tocmai mici, nefiind doar "poveşti", cum rostea domnul consilier acum câtva timp in urmă, s-a reuşit obţinerea unei finanţări de 44 milioane de euro pentru modernizarea sursei, dar şi pentru reabilitarea a ceea ce a mai rămas din reţeaua de transport şi din cea de distribuţie. Semnarea contractului în 24 februarie 2011 este o certitudine, iar banii europeni vor asigura revenirea pe piaţa energetică a societăţii de termoficare pe care mulţi dintre politicieni se pregăteau să o vândă la fier vechi. Finanţarea prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu va permite îmbunătăţirea semnificativă a calităţii serviciilor furnizate de Modern Calor şi, în mod cert, o reducere a costurilor de producţie, dar şi a facturilor către populaţie", a încheiat Ion Diaconu.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

astăzi, 19:15
41

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

astăzi, 18:47
48

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...

Peste 350 de jandarmi au asigurat ordinea în Botoșani în perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale

astăzi, 18:00
33

Dacă majoritatea cetățenilor a înțeles importanța adoptării unui comportament civilizat, au existat totuși situații în care a fost necesară aplicarea a 77 sancțiuni contrave...