SANATATE - Ce se poate ascunde in spatele oboselii permanente

Oboseala permanenta poate fi o consecinta fireasca a multelor ore petrecute la serviciu, dar ea mai poate ascunde alte afectiuni care necesita tratament imediat, pentru preintampinarea complicatiilor.

Starea de oboseala poate fi simptomul anemiilor, diabetului sau bolilor de inima, informeaza webmd.com.

Tocmai de aceea este foarte important sa stii care sunt riscurile la care te expui daca nu iti iei o mica pauza si nu respecti orele de somn, cele trei mese zilnice si alimentatia corespunzatoare.

Nu dai randament, migrenele sunt uneori de nesuportat, iar nasul infundat iti da serioase batai de cap in fiecare zi. Acestea sunt doar cateva dintre simptomele rinitei alergice, o afectiune care apare pe fond de stres sau o sensibilitate sporita la insecte, polen, praf sau animale.

Vizita la medic este absolut obligatorie, vei avea un tratament strict de urmat, dar relaxarea este esentiala. Nu uita ca niciun tratament nu va fi eficient, daca nu te vei relaxa si nu vei incerca sa alungi stresul din viata ta.

Anemia este o alta afectiune insotita de oboseala permanenta, stare de iritabilitate, frisoane si stari de ameteala. Pentru ca anemia inseamna o carenta de fier, caderea masiva a parului este o consecinta a acestui lucru.

Meniul bogat in spanac, banane, legume verzi, carne si relaxarea sunt cele mai importante masuri pentru evitarea altor complicatii. Nu ezita sa faci o vizita la medic, pentru a-ti recomanda tratamentul potrivit.

Alte capcane ale oboselii permanente

Depresia si starile de anxietate sunt intotdeauna insotite de oboseala si epuizarea organismului. Mai mult, fondul afectiv este afectat, iar increderea in sine se pierde. Potrivit specialistilor americani, intre 60 si 80% dintre cazurile de oboseala cronica ascund de fapt depresii puternice.

Cele mai vizate sunt persoanele cu varste cuprinse intre 15 si 30 de ani, active, pentru care pauza de relaxare este o notiune straina de ei. Psihologul este cel mai bun remediu in astfel de cazuri, dar si schimbarea obiceiurilor de viata, esentiala pentru revenirea completa.

Alergiile la unele alimente pot fi si ele insotite de stari de oboseala, somnolenta si epuizare fizica. Daca ai observat in ultimul timp ca ai consumat un aliment cu preponderenta, consulta medicul alergolog pentru a sti care este cauza acestei stari resimtite.

Exista cazuri in care oboseala permenenta este un simptom al unor afectiuni mai grave precum bolile cardiovasculare sau diabetul de tip 2. De regula, acestea sunt insotite de multe alte simptome, dar, pentru evitarea complicatiilor, consulta medicul tau.

Riscul in aceste cazuri este avansarea rapida a afectiunii, iar daca ea este insotita de pierderi in greutate bruste, creserea glicemiei sau dureri in piept, atunci medicul este cel mai bun remediu.

Epuizarea fizica se instaleaza cu rapiditate, in special in cazul persoanelor care cred ca organismul lor rezista si fara opt ore de somn pe zi sau o singura masa, seara, bogata in grasimi si prajeli.

Toate aceste obiceiuri nesanatoase isi pun amprenta asupra starii noastre de sanatate. Tocmai de aceea prevenirea este cel mai bun tratament pentru orice afectiune, deci daca refuzi o iesire in oras pentru ca te simti epuizat, gandeste-te ca ai castigat cateva ore pretioase de somn, mult mai importante decat orice iesire.   (Ziare.com)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Femeie transportată la spital, după un accident cu un microbuz, în Dorohoi! (Foto)

astăzi, 15:45

O femeie, în vârstă de 64 de ani, a avut nevoie de îngrijiri medicale în urma unui accident rutier produs, în această după-amiază. În eveniment, care s-a pro...

O clădire dezafectată din Dorohoi a fost cuprinsă de flăcări!

astăzi, 15:36

Pompierii au intervenit, astăzi, pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o clădire dezafectată din municipiul Dorohoi. Deșeurile menajere depozite într-una din camere au fost cupr...

Reprezentanții RAR, despre rezervorul GPL al mașinii: „După această dată butelia trebuie înlocuită”

astăzi, 14:13

Reprezentanții Registrului Auto Român atrag atenția cu privire la „perioada de valabilitate” a rezervorului GPL, de care puțini români țin cont. Tu știi când &bdq...