SANATATE - 8 schimbari pe corp care pot trage un semnal de alarma

SANATATE - 8 schimbari pe corp care pot trage un semnal de alarma
Anumite schimbari care se petrec in organismul tau, vizibile, pot indica existenta unor probleme de sanatate.

Health.msn.com iti arata la ce ar trebui sa fii atent:

1. Limba acoperita cu un invelis albicios

In aceasta situatie ar putea fi vorba de o candidoza. De regula, nivelul bacteriilor din gura este tinut in echilibru de catre organism, insa, uneori, dupa ce ai luat antibiotice spre exemplu, acesta poate fi dezechilibrat, provocand aparitia candidozei. Mergi la medic pentru a primi un tratament.

2. Gingii inflamate

Daca iti simti gingiile inflamate si observi ca sangereaza atunci cand te speli pe dinti, este posibil sa fii insarcinata. Atat la femei cat si la barbati insa, poate fi si un semn al aparitiei parodontozei.

3. Colturi crapate ale gurii

Lipsa vitaminei B, in special B2, B6 si a acidului folic, duce la uscarea pielii sensibile de la colturile gurii, care se crapa. Incearca sa mananci mai multe alimente care contin aceste vitamine.

4. Cearcane inchise la culoare

La foarte multe dintre persoane, oboseala are ca urmare aparitia cearcanelor. Daca acestea sunt insa destul de inchise la culoare, poate fi vorba si de o alergie pe care o ai. Odata ce ai descoperit factorii declansatori ai acesteia si ai tratat-o, se va estompa si culoarea cearcanelor.

5. Par fragil

Daca ai observat ca parul se rupe si cade mai des in ultima vreme, ai putea avea probleme cu tiroida sau deficiente de acizi grasi omega 3 si vitamina A.

6. Pete inchise la culoare

Din cauza contraceptivelor orale pot aparea pete de culoare inchisa pe frunte, obraji, ori buza superioara. Medicii nu au identificat deocamdata legatura exacta intre pete si pilule, insa stiu sigur ca expunerea la raze ultraviolete accentueaza problema.

7. Mici umflaturi galbene in piele

Acestea sunt depozite de grasime cauzate de un nivel de colesterol mai mare decat media. Ele apar chiar si la persoanele slabe si se instaleaza cel mai des pe genunchi, coate, maini si picioare.

8. Unghii fragile si casante

Acestea indica o lipsa de calciu, vitamina D sau zinc.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii de frontieră botoșăneni au confiscat marfă contrafăcută care trebuia să ajungă în Ucraina (Foto)

astăzi, 10:49
14

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Racovăț au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui microbuz, peste 680 bunuri, toate purtând î...

Premiul I obținut de un artist botoșănean la Festivalul de la Sarajevo! ”Truda de mii de ore este răsplătită” (Foto)

astăzi, 10:02
83

În perioada 25-29 aprilie 2024 se desfășoară Festivalul Internațional de Chitară de la Sarajevo, organizat de Asociația Chitariștilor din Federația Bosniei și Herțegovinei.Printre ...

Francofonie și dezvoltare durabilă la Botoșani: ”Să fie viață în oraș!” (Foto)

astăzi, 09:29
76

Miercuri, 24 aprilie 2024, Casa Corpului Didactic Botoșani a găzduit Conferința internațională “Vers des villes durables – Que la ville reste vivable!“ (traducere în conte...