Salvata de părinţi şi de psiholog: A vrut să îşi pună capăt zilelor, după ce colegii şi-au bătut joc de ea pe o reţea de socializare!

Salvata de părinţi şi de psiholog: A vrut să îşi pună capăt zilelor, după ce colegii şi-au bătut joc de ea pe o reţea de socializare!

 Medicul Laura Jijie  

Caz incredibil la Botoșani! O adolescentă în vârstă de 14 ani a vrut să își pună capăt zilelor după ce a fost batjocorită de colegi pe o rețea de socializare.

La fel ca mulți adolescenți din ziua de azi, copila și-a creat un cont pe o rețea de socializare, din dorința de a-și face prieteni.

În lista de prieteni și-a adăugat și colegii de școală, însă la scurt timp a devenit țina ironiilor și a glumelor unora dintre aceștia, ajungând să fie de-a dreptul hărțuită, după cum susține medicul Laura Jijie, șefa Compartimentului de Psihiatrie Pediatrică.

Batjocura la care a fost supusă au făcut-o pe fată să se gândească să își ia zilele, dar părinții au observat că este ceva în neregulă cu ea și au ajuns la timp la specialiști.

“Fetița nu mai voia să meargă la școală tocmai pentru că acei copii și-au bătut  joc de ea și au stigmatizat-o, au denigrat-o pe această rețea de socializare", a spus medicul Laura Jijie.

Din fericire, cu ajutor de specialitate, copila a putut fi salvată, dar specialiștii sunt convinşi că sunt mult mai multe cazuri de acest gen și recomandă părinților, dar și adolescenților aflați în această situație, să ceară ajutor cât mai repede, pentru că orice problemă își are rezolvare.

"Sunt convinsă că sunt mult mai multe cazuri decât ajung la noi. Le spunem tuturor celor care traversează o perioadă dificilă că orice problemă ar fi întodeauna există o soluție și trebuie să ceară ajutor de specialitate. Am avut câteva cazuri de hărțuire pe rețelele de socializare la niște copii care nu au încredere în sine, imagine de sine negativă, aceasta își pune amprenta. Sfatul meu a fost că trebuie să facem echipă, medicul, familia, școala. Familia să se implice activ, să meargă la școală, la școală să se ia niște măsuri disciplinare împotriva acelor persoane care au hărțuit copila, psihologul școlar să facă ore de consiliere psihologică cu copiii. Dirigintele să se implice activ să să facă prevenție, pentru că trebuie discutat despre toate lucrurile, și lucrurile au avut o evoluție relativ bună", a mai spus medicul Laura Jijie. 
 
 
 
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A plătit 2.000 de euro pentru dreptul de a rămâne ilegal într-un stat Schengen!

astăzi, 12:57

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări în privinţa unui bărbat, cu cetățenie R. Moldova, care a prezentat la controlul de...

Gest admirabil al unui pompier botoșănean: Și-a ”dăruit” ziua de naștere copiilor sinistraților din Galați! (Foto)

astăzi, 11:52

Copiii văd și simt lucrurile altfel, iar aceste zile, în care s-au văzut nevoiți să își părăsească propria casă, le vor rămâne în minte pentru totdeauna. Sunt putern...

Postul Părintelui Ionică, scos la concurs. Cine se poate înscrie și care sunt condițiile!

astăzi, 11:23

Dintre cele trei posturi clericale anunțate de Mitropolia Moldovei, două sunt din județul Botoșani. Este vorba despre postul de preot paroh la Parohia ”Izvorul Tămăduirii” din mun...