Salarizare bugetari 2018: Executivul a adoptat corecții la salariile bugetarilor și beneficii pentru medici și dascăli!

Salarizare bugetari 2018: Executivul a adoptat corecții la salariile bugetarilor și beneficii pentru medici și dascăli!
Legea salarizării unitare a bugetarilor va cunoaște curând o altă modificare, convenită recent de Guvern, în urma discuțiilor cu sindicatele. Astfel, se rezolvă problema celor care au primit în martie mai puțini bani ca în februarie, problema sporurilor în sănătate și se acordă indemnizații de hrană unor bugetari din educație, după cum reiese din informarea Ministerului Muncii.
 
Potrivit Avocatnet.ro, alte modificări la Legea salarizării unitare nr. 153/2017 au fost adoptate miercuri de Executiv, în ședința săptămânală, printr-un proiect de ordonanță de urgență al cărui conținut nu a fost însă prezentat decât printr-un comunicat de presă de la Ministerul Muncii. Proiectul va trebui să apară în Monitorul Oficial pentru ca respectivele corecții la salariile bugetarilor să se reflecte și în buzunarele lor apoi.
 
Conform comunicatului, situația celor care au primit mai puțini bani în luna martie comparativ cu luna februarie a acestui an va fi rezolvată, iar corecțiile adoptate de Executiv vor acoperi diferențele.
 
La bugetarii din sistemul de educație, Guvernul a stabilit acordarea indemnizației de hrană pentru toți cei care au beneficiat de tichete de masă în anul 2017. Apoi, nivelul de salarizare pentru funcția de director Casa corpului didactic va fi la fel cu cel pentru funcția de inspector școlar.
 
Legat de bugetarii din sistemul de sănătate, Executivul a decis următoarele:
 
-să scoată din calculul procentului de 30% (care este o limitare referitoare la suma sporurilor, compensațiilor, primelor ș.a.m.d.) sumele pentru gărzi;
-unitățile sanitare de monospecialitate, serviciile județene de ambulanță și serviciul de ambulanță al Municipiului București – Ilfov vor beneficia de majorarea procentului care se aplică asupra sumei salariilor de bază, în vederea acordării sporurilor stabilite pentru fiecare dintre aceste unități sanitare, astfel încât să se asigure limita minimă a sporurilor prevăzute în regulamentul pentru acest segment bugetar;
-stabilirea salariilor de bază pentru funcțiile de director de îngrijiri, asistent șef serviciu de ambulanță și asistent medical șef, în funcție de salariul de bază aferent funcției de asistent șef și, respectiv, asistent medical principal cu studii superioare.

În informarea de la Ministerul Muncii se specifică faptul că aceste modificări au fost convenite ca urmare a discuțiilor purtate cu sindicatele.

Atenție! Prevederile proiectului de OUG privind modificările la Legea salarizării nu se aplică momentan. Acestea trebuie să apară în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...