Salariile preotilor, majorate cu 70 la suta!

Majorarile salariale sunt valabile pentru toti preotii, indiferent de cult.

Plenul Senatului a votat ieri ordonanta de urgenta a Guvernului, care aduce salariile preotilor mai aproape de nivelul profesorilor cu grade similare.

Remuneratia infima a personalului clerical, care cistiga, inaintea aplicarii ordonantei, intre 700 si 1200 RON pe luna, la care se mai adaugau contributiile credinciosilor, i-a determinat pe alesi sa adopte actul normativ in discutie.

In cazul parohiilor mai sarace, cum este cazul celor din mediul rural, unde contributiile enoriasilor la fondul Bisericii sint relativ modeste, salariul preotului va fi de 80 % din salariul de baza al unui cadru didactic.

Impactul financiar asupra bugetului de stat va fi, in fiecare an, conform expunerii de motive a Guvernului, de 16.578 mii de RON.

Ordonanta este valabila pentru toti preotii, indiferent de cult, care primesc un salariu de la stat conform legii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bebeluș român născut într-o ambulanță în Italia, mort după numai câteva zile de viață

astăzi, 14:29

Micuțul, relatează Corriere della Sera, s-a născut la numai 34 de săptămâni și a venit pe lume sâmbăta trecută, în timp ce mama sa, o femeie de naționalitate română, ...

Ea este ”diva” din Botoșani pe care instanța o obligă să muncească în folosul comunității!

astăzi, 13:40

Cunoscută în zona emisiunilor mondene și de cancan din România, botoșăneanca în vârstă de 28 de ani va schimba, pentru o vreme, ”peisajul” monden. Asta î...