Salariile de merit si primele vor fi acordate in limita bugetelor ministerelor

Salariile de merit si primele vor fi acordate in limita bugetelor ministerelor
Salariile de merit si primele vor fi acordate si in acest an pentru cel mult 10 luni, intrucat bugetele pentru personal ale ministerelor sunt mai mici cu 20% fata de 2008.

"Chiar daca Ministerul Muncii a fost de acord cu eliminarea articolelor 6 si 7 din Ordonanta de Urgenta, ce priveau salariile de merit si fondurile de premiere, aceste drepturi nu vor putea fi acordate decat zece luni, intrucat a fost mentinut articolul 20, care obliga ordonatorii principali de credite sa se incadreze in bugetul pe acest an", a declarat secretarul general al FEN, Constantin Ciosu, dupa terminarea negocierilor dintre sindicate si Ministerul Muncii.

In cadrul negocierilor de luni, articolul 20 al proiectului de Ordonanta de Urgenta a fost mentinut, insa forma sa a fost modificata, fiind eliminata obligatia pentru ordonatorul principal de credite ca, in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a actului normativ, sa ia toate masurile necesare pentru incadrarea in limita cheltuielilor de personal.

In forma modificata, articolul 20 prevede ca ordonatorul de credite - ministerele - sa se incadreze in bugetul de cheltuieli pe 2009, fara a fi mentionat termenul de 30 de zile, insa sindicatele semnaleaza ca bugetele ministerelor sunt cu 20% mai mici decat anul trecut.

Ciosu a avertizat ca actiunile de protest ale profesorilor vor continua pana cand vor fi respectate drepturile salariale in invatamant, inclusiv aplicarea legii ce priveste majorarea salariilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
171

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
334

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
77

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...