Salariile angajatilor DGASPC Botosani vor fi acordate la timp!

Salariaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului işi vor primi luna aceasta salariile la timp, graţie unei prevederi normative cuprinse în Ordinul MFP nr. 3387/15.12.2009, care permite instituţiilor publice să efectueze cheltuieli lunare in limita a 1/12 din prevederile bugetului anului precedent până la aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli aferent anului 2010.

Această cotă de 1/12 poate fi depăşită, conform aceluiaşi act normativ, numai in cazuri deosebite si temeinic justificate de către ordonatorul principal de credite.

Astfel, pentru acoperirea intregului necesar, D.G.A.S.P.C. are nevoie la ora actuală de 3.306.701 lei, din care 1.006.701 lei reprezintă diferenţa neachitată aferentă lunii noiembrie, iar 2.300.000 lei reprezintă fondul de salarii al lunii decembrie, informeaza Biroul de Presa al Consiliului Judetean Botosani.

Pe baza Notei de fundamentare intocmite de către reprezentanţii D.G.A.S.P.C., presedintele Consiliului Judetean a solicitat Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Judeţene Botoşan, suplimentarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate, peste cota de 1/12, cu suma de 750.118 lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
14

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
30

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
141

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...