Salariatii din sistemul de protectie a copilului continua protestele!

Salariatii din sistemul de protectie a copilului continua protestele!

 MARIUS OROSANU, presedinte Sindicatul Impact Botosani  

Sindicatul IMPACT Botosani, sindicat reprezentativ la nivelul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, continua protestele dupa programul anuntat la inceputul acestei luni, motivul fiind lipsa fondurilor necesare pentru acordarea la timp a drepturilor salariale catre angajatii D.G.A.S.P.C. Botosani, la care se adauga celelalte restante catre salariati acumulate in perioada august 2008 - august 2009, restante care sunt de peste 4.000 lei pentru fiecare salariat, fara a lua in considerare sumele necesare executarii hotararilor judecatoresti definitive si irevocabile.

Astfel, dupa ce, pe 14.09.2009, intre orele 11.30-12.00, salariatii, alaturi de liderul de sindicat si de seful DGASPC, au intrerupt activitatea, protestul continua astazi, intre orele 12.00-13.00, cu pichetarea Prefecturii si a Consiliului Judetean Botosani.

Daca nici actiunea de astazi nu va avea rezultatele scontate, pe 28.09.2009, intre orele 12.00-14.00, se va desfasura un miting in fata Prefecturii si a Consiliului Judetean Botosani, urmat de sesizarea instantei de judecata in vederea obtinerii de daune pentru prejudiciul cauzat de neacordarea la timp a drepturilor salariale, precum si declansarea la nivel judetean a unei campanii negative de mare amploare la adresa formatiunilor politice si a liderilor acestora care se opun sau nu sustin alocarea imediata a fondurilor necesare pentru plata drepturilor cuvenite si neacordate angajatilor D.G.A.S.P.C. Botosani.

De asemenea, se va avea in vedere si sesizarea Federatiei Nationale Sindicale din Asistenta Sociala si Protectia Copilului (FNS PRO.ASIST) si a Confederatiei Nationale Sindicale Cartel ALFA pentru organizarea unor proteste la nivel national, dar si demararea procedurii de consultare a angajatilor D.G.A.S.P.C. Botosani in vederea intreruperii totale a activitatii pe durata nedeterminata.

"Consideram ca in situatia in care se vor acorda sumele necesare pentru plata restantelor salariale meritul apartine, in egala masura tuturor celor care se vor implica in obtinerea fondurilor, indiferent de culoarea politica. In acelasi timp, este evident ca de eventuala neacordare a drepturilor cuvenite sunt raspunzatoare partidele aflate la guvernare", a precizat liderul sindicatului Impact, Marius Orosanu.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Ionică, pomenit zi de zi prin oficierea Sfintei Liturghii și a Slujbei parastasului!

astăzi, 19:54

Au trecut două săptămâni de când Părintele Ioan Alupoaiei, parohul Bisericii Izvorul Tămăduirii din municipiul Botoșani, a părăsit această lume. După tradiția veche și gene...

Mamă și fiu transportați la spital după ce s-au răsturnat cu mașina în Dorohoi! (foto)

astăzi, 17:43

Două persoane, o femeie de 55 de ani și fiul ei, de 17 ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe strada Progresului din municipiul D...

Rugăciuni pentru ferirea de furtuni și inundații în bisericile din Botoșani!

astăzi, 16:45

Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă ...