Salariatii DGASPC si-au primit toate sporurile la care aveau dreptul, crede vicepresedintele CJ!

Salariatii DGASPC si-au primit toate sporurile la care aveau dreptul, crede vicepresedintele CJ!

 CONSTANTIN MANOLACHE, vicepresedinte al Consiliului Judetean Botosani  

Pana la finele lunii martie, angajatii DGASPC decid daca accepta actualul contract colectiv de munca sau declanseaza protestele! "Noi am aplicat toate sporurile legale, nu le-am mai prins pe cele din contractul colectiv de munca, contract care a expirat", spune Constantin Manolache.

Negocierile pe marginea contractului colectiv de munca al salariatilor de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului nu s-au finalizat, spune liderul Sindicatului Impact, termenul de finalizare a negocierilor fiind data de 25 martie. Pana atunci, Nicu Macovei precizeaza ca ar mai fi loc de discutii.

"Din ce apare din Legea conflictelor de munca, perioada de negociere se incheie la 60 de zile de la inceperea efectiva a negocierilor, astfel ca negocierile vor expira pe data de 25 martie. Pana atunci vom sesiza DGASPC, printr-o adresa in care vom expune toate punctele aflate in divergenta. Daca in doua zile nu ne raspund sau raspunsul pe care ni-l dau nu ne satisface, vom sesiza Agentia Judeteana de Prestatii Sociale printr-o adresa, prin care le solicitam sa trimita un expert la conciliere. Noi avem in plan sa mai convocam odata conducerea DGASPC, sa mai trecem odata toate punctele ramase in divergenta, pentru ca eu cred ca ar mai fi loc de discutii", a declarat Nicu Macovei, presedintele Impact.


CCM sau greva?

Odata cu concilierea, potrivit legii, automat se declanseaza si un conflict de interese, astfel ca va fi necesara si prezenta unui reprezentant de la AJPS. Apoi, daca nu se ajunge la intelegere, liderul de sindicat a precizat ca mai exista doua variante, ori se accepta actualul CCM asa cum este, ori se renunta de tot la el, cu posibilitatea de a face greva.

"Noutatea este ca intentionam ca, pana la sfarsitul lunii martie, sa facem un chestionar in randul membrilor de sindicat privind situatia de fapt, si daca sunt de acord sa accepte un CCM cum este la momentul de fata, sau sa nu semnam un CCM si sa avem posibilitatea de a face greva", a conchis Macovei.


Manolache: "Noi am aplicat toate sporurile legale!"

Vicepresedintele Consiliului Judetean, Constantin Manolache, cel care a facut medierea dintre conducerea DGASPC si sindicat, a mentionat ca asteapta sa fie convocat la conciliere, insa, in opinia sa, salariatii Directiei si-au primit toate sporurile la care aveau dreptul.

"Urmeaza sa existe etapa de conciliere. Noi am aplicat toate sporurile legale, nu le-am mai prins pe cele din contractul colectiv de munca, contract care a expirat. Stiu ca salariile au fost mai mici acum, pentru ca s-au dat salarii mai mari in luna ianuarie. S-a facut adresa catre AJPS pentru conciliere si urmeaza sa ne convoace pe noi, urmeaza sa ne anunte data si locul unde are loc aceasta conciliere, dupa care urmeaza declansarea conflictului", a spus Constatin Manolache, vicepresedinele CJ.
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 17:08
8

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...

Elevii încep ultimul modul de cursuri miercuri, 8 mai. Calendarul Evaluărilor Naționale, Bacalaureatului și admiterii la liceu

astăzi, 16:40
73

Cursurile din modulul 5 de școală încep în mijlocul săptămânii, miercuri, 8 mai, și durează până pe 21 iunie 2024. Modulul 5 este cel în care au loc Evaluările Na...

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru localitățile Flămânzi, Vorona, Frumușica, Tudora, Cristești, Copălău și Prăjeni!

astăzi, 15:45
295

Meteorologii au actualizat prognoza și au emis o avertizare nowcasting tip cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru localitățile Flămânzi, Vorona, Frumușica, Tudora, Cristești, ...