Preşedintele Asociaţiei Române a Cărnii, Radu Timiş, a declarat la conferinta de presă “Viitorul industriei de creştere şi procesare a cărnii de porc” faptul că preţurile cărnii de porc se vor tripla în 2020.
"Suntem foarte aproape de o nouă criză alimentară", a spus Timiş.
"Anul acesta preţurile s-au dublat la carnea de porc, anul viitor se vor tripla. Guvernul chinez cumpără carnea de porc de la marii producători europeni. Dacă în China a ajuns la 6 euro kilogramul de carne de porc, în România astăzi e undeva la 4 euro ca medie la raft. Ce se va întâmpla la anul, când chiar dacă vom dori să cumpărăm de undeva, nu ştiu. Sau ce se va întâmpla cu industria noastră", a declarat Radu Timiş.
Preşedintele Asociaţiei a mai explicat că românii se vor putea îndrepta spre consumul cărnii de pui sau vor putea adopta un regim vegetarian.