S-au stabilit finalistii pentru Eurovision. Salam nu a trecut de juriu!

S-au stabilit finalistii pentru Eurovision. Salam nu a trecut de juriu!
Pe lista finalistilor, intre primii cinci, se afla si botosaneanul Ovidiu Cernauteanu, cel care in 2009 a reprezentat Norvegia pe scena Cerbului de Aur, obtinand Cerbul de bronz si Premiul Publicului. Ovi s-a nascut in Botosani, dar locuieste de ani buni in Norvegia.

David Bryan este marea revelaţie a preselecţiei pentru Eurovision 2010, ce păcat că este englez! Conform regulamentului, interpreţii care nu au cetăţenie română nu pot participa în finala naţională. Drept urmare, membrii juriului au oftat şi i-au propus compozitorului Gabriel Băruţă să schimbe artistul pentru ca piesa "Come as one" ce a ieşit pe primul loc, să rămână în finală.

Cu acelaşi număr de puncte, în fruntea clasamentului s-a situat şi Paula Seling & Kamara cu "It` s not to late".

Pe locul trei în clasamentul întocmit de juriul de specialitate se află David Bryan cu "Searching for perfect emotions", dar Vlad Creţu va trebui să decidă ce alt artist, de astă dată român, îi va interpreta piesa.

Pe locul patru a ieşit "Running out of time", piesa celor de la Pasager, iar locul cinci a fost ocupat de Paula Seling şi Ovidiu Cernauteanu cu "Playing with fire".

"See you in Heaven Michael", interpret de compozitorul Mircea Romcescu, a câştigat locul 6. Juriul i-a făcut însă o sugestie compozitorului, pentru a pune cu adevărat în valoare piesa, să i-o acorde lui Mihai Trăistariu.

Laura Petrescu şi Preda Mihai s-au situat pe locul 7, iar "Jack Pott", cântat de Marias Mona, Rogoz Tudor, Sandru Ana Maria şi Crivaci Razvan, a câştigat locul 8.

Catalin Josan, cu a "Around, around", a cucerit locul 9. Poziţia 10 în clasament a fost ocupată de Alexandra Ungureanu cu piesa "Crazy".

"Love is war de Ecaterina Geru", Tina G  este pe locul 11, iar Dalma Kovacs, cu "I`m running", ocupă poziţia 12.

În privinţa cifrei 13 se pare că e mai mult cu noroc decât cu ghinion, asta deoarece pe această poziţie se situează "Save their lives", interpreţii sunt Luminiţa Anghel, Tony Tomas şi Adrian Piper.

Deoarece au obţinut din partea juriului acelaşi număr de puncte,"Baby" cântată de Maria Renee Sanchez Ramos, "Ley me down" a celor de la Zero şi "Surender" interpretată de Anda Adam au intrat în finala internă cu acelaşi număr de puncte. Astfel, în loc de 15 piese, românii vor avea de ales, în 6 martie, din 16 piese.

Deoarece Maria Renee Sanchez Ramos nu are cetăţenie română, compozitorul Mihai Alexandru va trebui să aleagă alt interpret din lista pusă la dispoziţie de organizatori.

Selecţia Naţională Eurovision 2010, organizată în coproducţie de TVR şi Adevărul. Finala naţională va avea loc la data de 6 martie.

Juriul preselecţiei Eurovison:

Preşedintele comisiei: Titus Andrei
Membri: Sanda Cepraga, Alexandru Catalan, Andrei Kerestely, Dana Dorian, Cornel Fugaru, Călin Geambaşu, Dida Drăgan,
Adrian Despot, Andrei Partos, Horia Romanescu

 

 


sursa: Adevarul

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
255

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
314

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
709

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...