S-a semnat contractul de finantare pentru reabilitatea Complexului Monahal Cosula" - FOTO

Presedintele Consiliului Judetean, Florin Turcanu, si directorul Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Est, Constantin Apostol, au semnat in aceasta dupa-amiaza contractul de finantare pentru reabilitaea obiectivului de patrimoniu national "Complexul Monahal Cosula".

Va fi restaurata Biserica Sf. Nicolae, dar si Turnul Clopotnita si Zidul de Incinta.

Pe langa aceste lucrari, se va amenajat un sit pentru accese, activitati religioase culturale si muzeale (13.564 mp), vor fi 9627 mp de spatii verzi, 777 mp de alei pietonale si 17 tipuri de dotari achizitionate.

Proiectul are o valoare de 19.004.526 RON si are o durata de implementare de 20 de luni.



"Momentul acesta este foarte important. Semnam un contract care, din punctul nostru de vedere, va deschide un pic zona religioasă pentru vizitatorii care vor ajunge în Botoşani. Aproape 5 milioane de euro cu tot cu TVA si cu contributia noastra. Vreau ca in numele cetatenilor din municipiul Botosani sa multumesc echipei care a lucrat la acest proiect din cadrul CJ Botosani si in acelasi timp, echipei de la Agentia de Dezvoltare Nord-Est, care a dat tot sprijinul", a declarat Florin Turcanu, presedintele CJ Botosani.



"Strategia judetului Botosani pe perioada 2007-2013 se concretizeaza in aceste proiecte si este de apreciat ca o unitate ecumenica, o Manastire, este intr-un parteneriat cu o autoritatea publica pentru a reusi cumva sa-si gaseasca finalitatea. Să ne ajute Dumnezeu pe toţi ca, până în decembrie 2015, aceste proiecte, si refacerea Manastirii Coşula vor fi puse în practică", a declarat directorul Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Est, Constantin Apostol.



"De 15 ani de cand sunt la Manastirea Cosula, am cautat pe toate caile sa putem reabilita acest Complex Monahal. Este o lucrare foarte importanta, poate chiar cea mai importanta din judetul Botosani, si cultural si financiar. Va multumim pentru tot sprijinul", a spus si staretul Manastirii Cosula, preotul Constantin Chervase.  Vineri vor fi deschise ofertele depuse de constructori, iar lucrarile ar putea demara in vara acestui an. 

GALERIE FOTO:













 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Descoperă noile modele de garduri RUFSTER !

astăzi, 15:43

La RUFSTER fabricăm mai mult decât sisteme de învelitori pentru acoperișuri și fațade. Utilizând oțelul prevopsit ca materie primă, putem crea diverse produse pentru înch...

Evenimente sportive, culturale și religioase în atenția jandarmilor botoșăneni! (foto)

astăzi, 15:14

În acest sfârșit de săptămână, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani a suplimentat efectivele operative angrenate în misiunile de asigurare a ordinii și siguranțe...

(P) Modele de calorifere pentru baie care asigură funcționalitate și confort termic

astăzi, 14:57

Baia ta merită să fie un spațiu confortabil în care te poți relaxa după o zi lungă și obositoare. Alegerea modelelor de calorifere baie potrivite poate schimba complet atmosfera acestui ...