S-a deschis Targul de Craciun din Centrul Vechi al municipiului Botosani-FOTO

S-a deschis Targul de Craciun din Centrul Vechi al municipiului Botosani-FOTO
Targul de Craciun, organizat de Primaria Botosani in colaborare cu Asociatia "Pentru Botosani", s-a deschis astazi la ora 12.00, in Centrul Vechi al municipiului.

Prezenti la deschiderea oficiala a Targului au fost primarul Catalin Flutur, cei doi viceprimari, Florin Ghiorghita si Catalin Alexa, senatorul Daniel Humelnicu, deputatul Catalin Buhaianu, consilieri locali, sefi de institutii, precum si simpli botosaneni.



 











Targul de Craciun a fost deschis de fanfara de la Palatul Copiilor, care a interpretat colinde.
Botosanenii care in perioada 16-18 decembrie vor avea drum prin Centrul Vechi vor putea cumpara pentru masa de sarbatori produse traditionale din carne de porc, produse lactate si branzeturi, produse de panificatie specifice sarbatorilor, cum ar fi cozonaci, dar si tuica de casa, si chiar usturoi sau ceapa, de la producatorii autohtoni.

Nu lipsesc de la acest Targ nici produsele mestesugaresti si nici ornamentele specifice sarbatorilor de iarna.

La Targul din Centrul Vechi si-au expus produsele 34 de producatori locali.









Autoritatile isi doresc ca acest Targ sa devina o traditie.

"Acest Targ vine cu tot ceea ce le trebuie botosanenilor inainte de sarbatori. Inca nu am vazut preturile, dar daca au si preturi bune botosaneniii pot sa se aprovizioneze de aici. Vom incerca in timp sa aducem cat mai multe actiuni in zona Centrului Vechi ca sa atragem cat mai multi botosaneni, pentru a dezvolta aceasta zona", a spus primarul Catalin Flutur.



 

"Acest Targ l-am initiat nu doar ca asa se face in toata lumea civilizata, cred ca acest Targ este necesar in primul rand pentru a se face cunoscute firmele din Botosani care au astfel de produse traditionale, pentru a le promova, si nu in ultimul rand si a face un cadou botosanenilor care pot cumpara mai ales dintre produsele noastre facute la Botosani pentru ca asa sprijinim si industria locala de profil, dar putem pastra in modul acesta locurile de munca din agricultura si din servicii. Va deveni o traditie acest Targ pentru ca intr-adevar in Centrul Vechi putem reinnoda o traditie ceva mai veche", a spus senatorul Daniel Humelnicu.

Pe parcursul celor trei zile ale Targului de Craciun vor fi organizate si spectacole, cu program specific sarbatorilor de iarna.




Duminica, in Centrul Vechi, va avea loc si parada obiceiurilor populare de iarna.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
781

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
186

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
472

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...