S-a dat startul pentru constructia noului depozit de deseuri de la Stauceni! FOTO

S-a dat startul pentru constructia noului depozit de deseuri de la Stauceni! FOTO
Amplasamentul pe care se va construi noul depozit ecologic de deseuri, de pe raza localitatii Victoria, din comuna Stauceni,  a fost predat, astazi, constructorului, ceea ce inseamna ca acesta se poate apuca efectiv de treaba.

Toti factorii implicati in derularea acestui proiect privind sistemul integrat de management al deseurilor, impreuna cu presedintele Consiliului Judetean, au efectuat  o vizita in teren.

Noul depozit se va intinde pe o suprafata de 20 de hectare, iar terenul pe care va fi construit a fost transferat de la Primaria Stauceni in domeniul public al judetului.

“Incepand de astazi se va construi noul depozit de deseuri al judetului Botosani, de data aceasta un depozit conform cu cerintele Uniunii Europene, un depozit ecologic, pe o suprafata de aproximativ 20 de hectare, din care pe 12 hectare se va construi. Constructia presupune realizarea  unei prime celule de primire a deseurilor, va avea si o statie de sortare si tot ceea ce este necesar pentru a se depozita in bune conditii deseurile preluate din intreg judetul. Vorbim despre un depozit judetean si vorbim despre faptul ca incepand de astazi declansam construirea unui  nou sistem de salubritate la nivelul judetului, sistem care va fi in raspunderea de gestionare a Consiliului Judetean", a spus Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean.

Potrivit celor care se ocupa de implementarea proiectului, lucrarile efective de constructive vor fi demarate de indata ce vor fi aprobate toate documentele.

“Constructorul se va mobiliza in functie de graficul pe care il are depus. Astazi este data de inceput, ceea ce inseamna ca sunt foarte multe documente de facut, sunt documente de santier. Problema de birocratie a documentelor pe proiecte europene este una destul de complexa, sunt foarte multe documente de predat inginerului si pe care care trebuie sa le aprobe. Totul ca sa se vada ca lucrurile se desfasoara in conformitate cu documentele aprobate pana acum in aplicatia de finantare. Avem 18 luni de executie, incepand de astazi cu prosibilitatea de a suspenda pe perioada iernii", a precizat  Ionel Dancu, team leader-ul firmei supervizoare.

Constructorul a dat insa asigurari ca pana in iulie 2012, cand se va inchide groapa de gunoi din municipiul Botosani, deseurile vor putea fi preluate de noul depozit.

Pentru autoritatile locale din Stauceni, realizarea unei astfel de investitii este binevenita, in conditiile in care vor fi atrase fonduri suplimentare la bugetul local, dar vor fi create si locuri de munca.

“In primul rand, acest depozit  este o sursa la bugetul local, pentru ca aici vor fi constructii purtatoare de impozite, si in al doilea rand vor fi locuri de munca, atat pentru personalul necalificat, cat si pentru calificati. Din discutiile purtate pana acum cu cei implicati, statia va fi deservita de 125 de muncitori, plus personal TESA si soferii", a spus Cozmin Epuras, primarul comunei Stauceni.

Societatea Hidroconstructia, cea care s-a ocupat de reabilitarea retelelor de apa din municipiu, impreuna cu Electroalfa Botosani si Argip din Pitesti, vor construi noul depozit de deseuri de la Stauceni.


Valoarea totala a proiectului este de 41 de milioane de euro.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

MIPE și Ministerul Educației lansează un apel de proiecte dedicat activităților educative din afara sălii de clasă

astăzi, 10:40
127

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020, alături de Ministerul Educației, lansează apelul de ...

ISU Botoșani: Coșurile de fum defecte și necurățate au dus la producerea a peste 80 de incendii anul acesta

astăzi, 10:11
64

De la începutul anului 2021 și până în momentul actual, peste 80 de incendii s-au produs din cauza coșurilor de fum defecte, necurățate de funingine sau neprotejate termic faț...

„FOOD LAB- Translate Recipes into Chemistry Language”, proiect Erasmus+ derulat de o școală din județ

astăzi, 09:32
107

În perioada 19-22 octombrie 2021, 17 elevi și 4 profesori de la Școala Gimnazială nr.1 Ungureni au participat la activitățile din cadrul mobilității transnaționale de proiect Erasmus + d...