Romtelecom, trimis în judecată pentru uciderea din culpă a unei fete de 13 ani

Romtelecom, trimis în judecată pentru uciderea din culpă a unei fete de 13 ani
Ancheta în cazul morţii tragice a unei fetiţe de 13 ani creează un precedent naţional: procurorii au decis că vina pentru nenorocire aparţine companiei Romtelecom. În replică, Romtelecom precizează într-un comunicat de presă că "accidentul a fost cauzat de factori externi companiei" şi că a acordat familiei, după accident, un ajutor în valoare de 10.000 RON pentru acoperirea cheltuielilor necesare înmormântarii.

Doiniţa Alexandra Rahău, de 13 ani, din satul constănţean Rasova, a murit în iunie 2009 după ce s-a jucat la un stâlp de telefonie mobilă. Stâlpul a căzut peste ea, strivind-o, potrivit adevarul.ro.

Procurorul de caz a stabilit că stâlpii din zonă au perioada de folosiţă expirată de peste 20 de ani şi a decis trimiterea în judecată a companiei, ca persoană juridică, pentru ucidere din culpă şi directorul diviziei Sud- Est a Romtelecom, Ovidiu Pripiş.

Romtelecom precizează într-un comunicat de presă că "accidentul a fost cauzat de factori externi companiei".

"În privinţa investigaţiilor legale, compania a dat tot sprijinul organelor de ancheta în clarificarea circumstaţtelor în care s-a produs accidentul şi va face acelaşi lucru în continuare.  Accidentul a fost cauzat de factori externi companiei. Evenimentul a survenit în 2009, în urma prabusirii unui stâlp de lemn, care făcea parte dintr-un traseu activ al reţelei companiei. Căderea stâlpului a fost cauzată de faptul ca, în mod frecvent, copiii din zona legau de stâlp sârme şi il foloseau ca leagan improvizat, balansând astfel stâlpul si slabindu-i continuu structura de rezistenta. Mentionam ca stâlpul în cauza era si ancorat suplimentar la sol, astfel ca, în lipsa unor forte externe repetate care au actionat asupra lui, acesta nu ar fi cazut. Se pare ca acest stâlp era de asemenea frecvent folosit si pentru legarea animalelor pentru pasunat sau monta de catre satenii din zona, fapt ce a favorizat slabirea structurii interne de rezistenta, contribuind la prabusirea acestuia. Stâlpul a fost escaladat de unul dintre angajatii Romtelecom (o persoana cu o greutate de aproximativ 80 de kg) cu putin timp înaintea producerii accidentului, în vederea remedierii unui deranjament, fara a da semne de instabilitate", se arată în comunicat.

Romtelecom mai precizează că şi-a aratat compasiunea si sprijinul fata de familia îndoliată şi a acordat după accident un ajutor în valoare de 10.000 RON pentru acoperirea cheltuielilor necesare înmormântarii. Suma a fost acordata direct de companie, "fara nicio obligatie de contrapartida directa sau indirecta, suma de bani fiind acordata ca activitate filantropica cu caracter umanitar", dupa cum se mentioneaza în contractul semnat între Romtelecom si familia victimei. (Realitatea.net)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ofertă la teatru de Zilele municipiului Botoșani: Un bilet plus unul gratuit la „Iubesc. Iubesc. Te iubesc!”

astăzi, 12:59
30

Sâmbătă, 11 mai, de la ora 18:00, la Casa Tineretului, se va juca spectacolul „Iubesc! Iubesc! Te iubesc!” de Avtandil Varsimașvili, regizat de regizorul georgian Andro Enukidze. ...

Cinci persoane, printre care și un copil de 8 ani, rănite într-un accident rutier în a treia zi de Paște! (foto)

astăzi, 12:20
750

Un accident rutier în urma căruia au rezultat cinci victime s-a produs, marți dimineață, pe raza localității Roșiori, din județul Suceava.Potrivit pompierilor care au ajuns la fața ...

Risc de inundații în județul Botoșani, Cod Galben până la miezul nopții!

astăzi, 12:00
102

Hidrologii au anunțat că există risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia și au instituit Cod Galben până astăzi, la ora 24.00.Fenomenele prognozate sunt „s...