Românul Nelu, Fantomas de Italia

Românul Nelu, Fantomas de Italia
Zece cetăţeni români, care acţionau purtând măşti gen "Fantomas", au fost arestaţi joi de carabinierii de la Tivoli, lângă Roma, sub acuzaţia de furt, informează joi ediţiile online ale publicaţiilor milaneze Corriere della Sera şi Libero, citate de Agerpres.
 
Românii, care au comis în ultimele luni zeci de furturi în numeroase provincii din centrul Peninsulei, purtau măşti inspirate de personajul "Fantomas". Grupul infracţional, care a fost descoperit de autorităţile italiene în urma unei anchete care a durat mai multe luni, acţiona mai ales în localitatea Guidonia, lângă Roma, unde românii locuiesc, în mai multe apartamente.
 
Românii intrau în acţiune mai ales noaptea, spărgând magazine, sedii de firme şi locuinţe particulare, în provinciile Roma, Rieti, Latina, Perugia şi Arezzo. Carabinierii au recuperat în casele acestor persoane numeroase bunuri furate, printre care un pistol, bijuterii, ceasuri şi alte obiecte de valoare.
 
Potrivit anchetatorilor, grupul infracţional era condus de un cetăţean român cunoscut sub numele de "Nelu", în vârstă de 35 de ani, iar bunurile furate erau transportate şi vândute în România.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
18

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
17

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...

Expoziție-concurs dedicată Sărbătorilor Pascale la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 12:16
36

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” (Filiala Primăverii) Botoșani invită iubitorii de frumos să admire expoziția - concurs  „Lumină din lumină".Organizată d...