Românii vor avea o nouă ZI LIBERĂ în august! Cade într-o VINERI

Românii vor avea o nouă ZI LIBERĂ în august! Cade într-o VINERI
Angajaţii români se pot bucura că vor putea beneficia de un mini-concediu şi în luna august şi pot da o fugă de vineri până duminică la mare sau la munte.

Vestea bună este că ziua Adormirii Maicii Domnului, 15 august, declarată ZI NELUCRĂTOARE de aleşii noştri va cădea într-o zi de VINERI, ceea ce înseamnă că te poţi bucura de un weekend prelungit.

Până la sfârşitul anului, românii vor mai beneficia de 5 zile libere legale care pică în timpul săptămânii normale de lucru, din cele 12 sărbători legale prevăzute de legislaţia muncii.

De la începutul anului până în prezent, românii s-au bucurat deja de peste jumătate din zilele libere stabilite în codul Muncii.

Acestea au fost 1 şi 2 ianuarie, prima şi a doua zi de Paşte, Ziua Muncii, prima şi a doua zi de Rusalii. Dacă luăm în calcul şi datele de 3 ianuarie şi 2 mai, declarate nelucrătoare de Guvern pentru a le lega de weekenduri, bugetarii au avut anul acesta maim ulte zile libere decât în anul trecut. Legal vorbind, până acum s-au epuizat deja 7 din cele 12 sărbători legale stipulate de legislaţie. Prin urmare, românii mai au, până la sfârşitul anului, doar 5 zile libere după cum urmează:

- 15 august – Adormirea Maicii Domnului

- 30 noiembrie – sfântul Andrei

- 1 decembrie – Ziua Naţională a României

- 25 şi 26 decembrie – prima şi a doua zi de Crăciun

În schimb, ultima lună a anului 2014 va veni cu trei zile libere, pentru că atât Ziua Naţională a României (1 decembrie), cât şi primele două zile ale Crăciunului (25 şi 26 decembrie) vor fi în timpul săptămânii, respectiv luni, joi şi vineri.

Codul Muncii prevede că, prin hotărâre a Guvernului, se vor stabili programe de lucru adecvate pentru unităţile sanitare şi pentru cele de alimentaţie publică, în scopul asigurării asistenţei sanitare şi, respectiv, al aprovizionării populaţiei cu produse alimentare de strictă necesitate, a căror aplicare este obligatorie, informeaza realitatea.net.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

astăzi, 22:03
480

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

astăzi, 21:22
46

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 19:16
59

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...