Managerul Spitalului Județean susține decomasarea spitalelor

Managerul Spitalului Județean susține decomasarea spitalelor
Managerul Spitalului Județean, Viorel Iliuță, consideră că decomasarea spitalelor, chiar și parțială, ar fi la acest moment una dintre cele mai bune soluții pentru a ieși din impas cea mai mare unitate spitalicească din județ.

Iliuță spune că indiferent cine s-ar afla la conducerea Spitalului Județean, structura rezultată după comasarea de acum doi ani este foarte greu de condus.

“La comasarea din martie 2012 tot personalul din toate spitalele comasate a fost preluat la Spitalul Judeţean. Singurii care nu s-au mai regăsit au fost managerii şi conducerea spitalelor comasate. Evident că munca celor 24 de oameni a fost preluată de 4 oameni şi sigur că aceştia chiar dacă ar fi eroi sau dacă ar fi superoameni nu reuşesc să acopere 100% ceea ce făceau conducerile separate la fiecare spital. Având în vedere dispersia teritorială precum şi problemele acestui spital cred că am putea să spunem că este un spital extrem de dificil de condus. Personal, ca politician, nu am fost la momentul respectiv de acord când s-a discutat comasarea, iar în acest moment aş fi de acord oricând cu o decomasare fie ea şi parţială pentru că este extrem de greu de condus, indiferent cine ar fi pe acest scaun", a declarat Viorel Iliuță.

Acesta a menționat că propunerile legislative privind o astfel de măsură aparţin tuturor celor care au competenţe pe această zonă.

“Eu m-am gândit acum vreo 2-3 luni de zile, dar într-o discuţie informală nu prea a fost agreată", a completat Iliuță.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

astăzi, 22:03
434

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

astăzi, 21:22
44

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 19:16
57

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...