Românii din Europa îşi unesc forţele şi vor să boicoteze alegerile prezidenţiale

Românii din Europa îşi unesc forţele şi vor să boicoteze alegerile prezidenţiale
Indiferenţa autorităţilor de la Bucureşti i-a determinat să-şi ia soarta în propriile mâini: cum sunt văzuţi, cum se integrează, cum răzbat în lume, unde sunt priviţi ca nişte paria.

Asociaţii din mai multe state europene şi-au unit forţele şi au înfiinţat Mişcarea Românilor din Europa. Prima măsură, boicotarea alegerilor prezidenţiale.

"Această organizaţie se naşte ca răspuns al carenţelor şi al fragmentării fenomenului asociativ al românilor din Europa şi îşi propune prin implicarea lor să creeze o nouă imagine reală şi pozitivă a românilor în raport cu ţările de adopţie şi România", a declarat Ramona Niculescu, reprezentanta Ligii Studenţilor Români din Străinătate.

14 asociaţii din Spania, Italia, Portugalia, Austria, Serbia şi Germania au aderat la acest proiect. Actul de constituire a "Mişcării Românilor din Europa" a fost semnat duminică la Barcelona.

Iniţiativa aparţine lui Florin Bojor, preşedintele "Casa România" din Barcelona şi, spune el, a plecat de la lipsa de solidaritate între români şi de la dezamăgirile furnizate de politicieni.

Din acest motiv prima măsură a MRE este boicotarea alegerilor din 22 noiembrie. Asociaţiile din Italia şi Spania au reproşat autorităţilor de la Bucureşti şi eşecul unor campanii guvernamentale menite să îmbunătăţească imaginea românilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Copiii unei grădinițe din Ștefănești au luat lecții de educație rutieră de la polițiști (Foto)

astăzi, 18:36
3

Polițiștii le-au prezentat copiilor regulile de circulație și importanța respectării acestora  pentru prevenirea implicării în evenimente rutiere nedorite.Într-o modalitate...

Proiect de dotare cu laboratoare inteligente la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Botoșani

astăzi, 17:23
42

Proiectul care se va derula în perioada 25.01.2024-19.12.2024 are o valoare totală de 702.418,70 lei și va fi finanțat integral printr-un ajutor financiar nerambursabil acordat în cadru...

(P) Cum alegi tricoul perfect

astăzi, 16:15
42

Chiar dacă vremea de afară momentan nu este extrem de călduroasă, primăvara s-a instalat deja și este timpul să vorbim despre ținutele de primăvară. Fie că alegi să porți un tricou Guess,...