Denisa Suru a avut o moarte violenta!

Denisa Suru a avut o moarte violenta!

 DENISA SURU, omorata la cateva zile dupa ce a implinit doi ani!  

Fetiţa din Cordăreni dată dispărută pe 9 octombrie a fost ucisă. Cel puţin aşa indică concluziile provizorii ale medicilor legişti. "Moartea a fost violentă şi s-a datorat şocului hemoragic, consecinţa unei plăgi cervicale cu un obiect tăietor/tăietor-înţepător, decesul datând din perioada în care a fost anunţată dispariţia", a precizat Aurel Simion, purtător de cuvânt în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

Altfel spus, fetiţa a fost ucisă cu o lovitură puternică după cap. Concluziile sunt însă provizorii, medicii rezervându-şi dreptul de a solicita examene complementare.

Explicaţii pentru starea în care a fost găsit cadavrul

Cât priveşte cadavrul fetiţei, poliţiştii spun că, în ciuda timpului scurs, acesta se afla conservat destul de bine. Astfel, deşi intervalul a fost de 16 zile, trupul neînsufleţit nu ar fi intrat în putrefacţie datorită temperaturilor exterioare scăzute. Potrivit criminaliştilor, dacă în condiţii normale orice cadavru intră în putrefacţie din a treia zi, în acest caz conservarea ar fi fost favorizată chiar de mediul în care a fost lăsat trupul.

Potrivit poliţiştilor, vegetaţia din jur ar fi acţionat ca un "ecran", menţinând constantă atât umezeala cât şi temperatura la nivelului solului, încetinind procesul de descompunere. Un alt factor care ar fi favorizat menţinerea ar fi natura solului. Fiind o zonă împădurită, solul ar fi acoperit cu turbă, bogată în tanin, substanţă care a contribuit la menţinerea în condiţii bune a texturii pielii.

"În acest context, nefiind căldură, bacteriile nu s-au putut dezvolta, iar cadavrul nu a intrat în putrefacţie", spun criminaliştii.

Aşa s-ar explica şi de ce câinii specializaţi în căutarea cadavrelor, care au trecut la numai câţiva metri de trupul neînsufleţit al fetei, nu au simţit mirosul specific descompunerii.

Explicaţiile anchetatorilor sunt greu de crezut în condiţiile în care, în mod normal, un cadavru este într-o stare avansată de descompunere la 19 zile de la deces.

(Articol complet in Monitorul de Botosani)
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Încep operațiunile de dezinsecții în municipiul Botoșani. Recomandări pentru cetățeni!

astăzi, 14:28
47

În perioada 22 – 23 mai 2024, în intervalul orar 22.00 – 05.00, se va desfășura operațiunea de dezinsecție în vederea combaterii țânțarilor, căpușelor și a...

(A) Banca Transilvania, Sucursala Botoșani angajează!

astăzi, 14:24
155

Specialist Servicii Clienți, perioadă determinată 12 luni – Sucursala Botoșani Povestea ta începe aici!Când alegi mai mult decât banking, primești mai mult de...

Zilele Eminescu, ediția iunie 2024: Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu” – Opus Primum

astăzi, 14:04
21

Pentru ediția din anul 2024, organizatorii propun un nou concept, care include: Festivalul de Debut, un târg de carte și gala de acordare a Premiului Național de Poezie „Mihai Eminescu&...