Românii au realizat cea mai bună aplicație pentru iPhone din lume

Românii au realizat cea mai bună aplicație pentru iPhone din lume

   www.capital.ro

Aplicaţia Trip Journal dezvoltată la Cluj Napoca de compania iQuest a primit trofeul "All around best app ever", în cadrul conferinței mondiale a dezvoltatorilor de aplicații pentru iPhone.

Acesta este al treilea premiu mondial de amploare primit de programatorii români pentru această aplicație, după medalia de aur oferită de Google în 2009 la categoria "Aplicaţii pentru turism" și câștigarea a 2 trofee, la categoriile "Excellence in Design" și "Best paid for app" în cadrul evenimentului Mobile App World  2010, organizat luna trecută, la Londra.

360iDev s-a desfăşurat în Austin, Texas, SUA, săptămâna trecută, și a reunit sute de specialiști în domeniu din întreaga lume. Pe lânga conferință, evenimentul a reunit și o gală de premii, în cadrul căreia fanii iPhone au putut vota online cea mai bună aplicație dezvoltată vreodată pentru acest tip de smartphone, scrie capital.ro.

Dintre toate soft-urile înscrise în concurs, juriul le-a selectat pe cele mai interesante cinci, urmând ca acestea să fie departajate de votul fanilor. Trip Journal a fost considerată de majoritatea drept cea mai bună din lume. De altfel, aplicația românească este folosită în prezent de peste 60.000 de posesori de iPhone, cei mai mulți fiind din SUA, Marea Britanie și Germania.

Pe lângă competiţia "All around best app ever", evenimentul din Texas a mai gazduit alte trei concursuri: "Best Looking Game iPhone", "Best Looking App iPhone" şi "Best Solo Effort".

Trip Journal, prin integrarea cu Google Earth, oferă utilizatorilor săi posibilitatea de a împărtăşi cu prietenii și familia informații actualizate despre locurile pe care le vizitează, urmărirea rutelor prin GPS și vizualizarea pe Google Maps, memorarea coordonatelor, realizarea și postarea de poze, înregistrări video, comentarii și articole pe blog.

Trip Journal este integrată de asemenea cu Facebook, prin aplicația special creată pentru rețeaua de socializare. Astfel, orice utlilizator de Facebook poate fi  la curent, în timp real, cu călătoriile efectuate de către prietenii din lista lor. În plus, Trip Journal exportă fotografiile și înregistrările video și pe alte site-uri precum Flickr, Picasa și Youtube, iar pe Twitter poate trimite poziția actuală a utilizatorului. (capital.ro)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lumânările lăsate nesupravegheate, pericol de incendiu. Pompierii vor fi la datorie în Noaptea de Înviere!

astăzi, 09:43
6

În Noaptea de Înviere şi de Paşte credincioșii vor aprinde lumânări sau candele în locuinţe. Pentru ca aceste sărbători să fie petrecute fără incidente, Inspectoratul...

Astăzi este (și) ziua salvatorilor din întreaga lume: La mulți ani, bravi pompieri!

astăzi, 08:54
52

Pe 4 mai se sărbătorește Ziua Internațională a Pompierilor. Ei sunt cei care aduc speranță atunci când totul pare pierdut Indiferent de limba pe care o vorbesc, de naționalitate sau de c...

Calendar Ortodox: Sfânta şi Marea Sâmbătă; Sf. Mc. Pelaghia; Sf. Monica, mama Fericitului Augustin

astăzi, 08:17
29

Pelaghia era o fecioară foarte frumoasă, înţeleaptă şi plină de frica lui Dumnezeu, şi însuşi fiul împăratului se logodise cu ea. Auzind sfânta de la creştini de M&ac...