GEORGESCU: Atentie la instalatori!

GEORGESCU: Atentie la instalatori!

MARICEL GEORGESCU

Botoşănenii sunt puşi pe drumuri de comoditatea şi nepriceperea instalatorilor la care apelează atunci când renunţă la contoarele de apă caldă, este de părere managerul Nova Apaserv.

"În peste 80% din cazurile în care utilizatorii serviciilor de apă se adresează Biroului metrologie din cadrul S.C. Nova Apaserv S.A. pentru verificarea modului de debranșare a contoarelor scoase din uz, se constată că lucrarea este incorect efectuată. Robinetele de lângă contoare sunt lăsate în instalaţie, astfel încât pot permite ulterior folosirea apei fără măsurare şi, implicit, fără plata acesteia. Neştiind procedura, beneficiarii trebuie să-i caute şi, eventual, să-i plătească a doua oara pe instalatori, solicitându-le demontarea completă a contoarelor", spune Maricel Georgescu, director general Nova Apaserv Botosani.
 
Reprezentanţii S.C. Nova Apaserv S.A. aduc la cunoştinţă botoşănenilor că procedura corectă presupune oprirea apei pe instalaţie, de cele mai multe ori din subsolul blocurilor - în cazul imobilelor de tip condominiu, demontarea contoarelor şi scoaterea robinetelor de izolare. 

Aparatele trebuie aduse la sediul de pe Bulevardul Mihai Eminescu nr. 34, unde se completează o cerere tip în care se înscriu datele de identitate ale clientului, indexurile reale, programarea verificării la domiciliu. După achitarea unei taxe de 18,9 lei, un specialist al operatorului de apă este programat şi se deplasează conform programării la domiciliul utilizatorului pentru a verifica dacă debranşarea aparatelor s-a făcut aşa cum cer procedurile din domeniu.

În ultimele două săptămâni, peste 90 de botoşăneni s-au prezentat la Biroul de metrologie anunţând că şi-au montat centrală de apartament, dorind, de aceea, să renunţe la contoarele pentru apă caldă, informeaza NOva Apaserv. Aproape 70 dintre aceştia au beneficiat de lucrări incomplete din partea instalatorilor la care au apelat, după aflarea procedurii fiind puşi în situaţia de a le solicita din nou ajutorul.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean băgat în închisoare pentru o infracțiune săvârșită în urmă cu patru ani!

astăzi, 13:20
22

În cursul zilei de vineri, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au identificat un bărbat de 40 de ani, din orașul Ștefănești, pe numele căruia era emis un mandat de ex...

Mesajul prefectului Sorin Cornilă cu ocazia Sărbătorilor Pascale!

astăzi, 12:22
23

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani, a transmis un mesaj pentru botoșăneni cu ocazia Sărbătorilor Pascale.Redăm mai jos mesajul integral: „Dragi botoșăneni,...

Lumina Sfântă, miracol al ortodoxismului, va fi adusă sâmbătă seară de la Ierusalim şi distribuită tuturor parohiilor!

astăzi, 12:06
41

Lumina Sfântă, simbol al Învierii lui Iisus, va fi adusă şi în acest an de la Ierusalim, sâmbătă seara, de către părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul A...