Romania, printre cele mai sarace tari din UE

Romania, printre cele mai sarace tari din UE
Romania este printre cele mai sarace tari din Uniunea Europeana, intre care figureaza si o prezenta surprinzatoare.

Bulgaria continua sa fie cel mai sarac stat din Uniunea Europeana, se arata in editia electronica a publicatiei macedonene Lokalno, citata de agentia Focus.

Astfel, vecinii de la sud de Dunare inregistreaza cea mai ridicata rata de saracie dintre cele 28 de state membre UE - 49,3 la suta.

Pe locul doi se afla Romania, cu o rata a saraciei de 41,7 la suta, in timp ce locul al treilea este ocupat de Letonia - 36,2 la suta.

Grecia ocupa a patra pozitie in acest top, potrivit Organizatiei Grecesti de Statistica. In schimb, ultima tara care a aderat la UE, Croatia, nu figureaza intre cele mai sarace 4 tari din Uniune.

In schimb, o analiza realizata de presa din Sofia, in luna iunie, arata ca salariul mediu al bulgarilor este in medie cu 100 de euro mai mic decat al romanilor. De asemenea, regiunea de nord-vest a Bulgariei este cea mai saraca din Uniunea Europeana.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Autovehicul de 37.500 de lei furat din Italia, oprit la Rădăuți-Prut de polițiștii de frontieră!

astăzi, 13:30
1

S-a întâmplat în a doua zi de Paște, în jurul orei 12:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți-Prut - I.T.P.F. Iași.Acolo s-a prezentat pentru efectuarea f...

Ofertă la teatru de Zilele municipiului Botoșani: Un bilet plus unul gratuit la „Iubesc. Iubesc. Te iubesc!”

astăzi, 12:59
40

Sâmbătă, 11 mai, de la ora 18:00, la Casa Tineretului, se va juca spectacolul „Iubesc! Iubesc! Te iubesc!” de Avtandil Varsimașvili, regizat de regizorul georgian Andro Enukidze. ...

Cinci persoane, printre care și un copil de 8 ani, rănite într-un accident rutier în a treia zi de Paște! (foto)

astăzi, 12:20
832

Un accident rutier în urma căruia au rezultat cinci victime s-a produs, marți dimineață, pe raza localității Roșiori, din județul Suceava.Potrivit pompierilor care au ajuns la fața ...