Romania, mai corupta decat anul trecut!

Romania, mai corupta decat anul trecut!
Nivelul coruptiei din Romania este perceput ca fiind mai mare anul acesta decat anul trecut. Aceasta este concluzia la care ajunge un raport al Transparency International, care prezinta tara noastra pe locul 69 intr-un top al coruptiei care cuprinde 177 de state.

Anul trecut, in 2012, Romania avea o pozitie mai buna in clasament si ajunsese pe locul 66, cu un scor mai mare cu un punct fata de cel din 2013. Anul acesta, Romania se afla pe aceeasi pozitie cu Italia si Kuweit, potrivit raportului Transparency International, citat de ziare.com. In acelasi top, Bulgaria se afla pe locul 77, iar Ucraina pe 144.

Tarile considerate cel mai putin corupte sunt Danemarca, Noua Zeelanda si Finalnda, urmate de Suedia, Norvegia si Singapore. Marea Britanie ocupa locul 14, iar Statele Unite, locul 19.

Pe ultimele locuri in top se afla tari ca Somalia, Coreea de Nord, Afganistan, Sudan, Libia sau Irak.

Raportul Transparency International a fost realizat pe baza unui indice de perceptie a coruptiei in cadrul partidelor politice, al politiei, sistemului de justitie si al serviciilor publice. Acest raport trage un semnal de alarma cu privire la faptul ca doua treimi din tarile analizate au obtinut un scor sub 50 din 100. "Acest lucru indica o problema serioasa cu privire la nivelul coruptiei la nivel international", se arata pe site-ul organizatiei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19
32

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
38

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
400

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...