România intră de azi, timp de trei zile, în DOLIU NAȚIONAL, în memoria Regelui Mihai

In zilele de 14, 15 si 16 decembrie, toate institutiile si autoritatile publice centrale si locale vor arbora drapelul Romaniei in berna. Totodata, posturile de radio si televiziune, institutiile de cultura isi vor adapta programul in mod corespunzator.    

România intră de azi, timp de trei zile, în DOLIU NAȚIONAL, în memoria Regelui Mihai

De joi, timp de trei zile, este doliu national in memoria regelui Mihai, care a murit in 5 decembrie, la domiciliul sau din Elvetia, la varsta de 96 de ani, dupa ce de mai bine de un an si jumatate era grav bolnav. Regele Mihai I era ultimul monarh in viata care supravietuise celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

In zilele de 14, 15 si 16 decembrie, toate institutiile si autoritatile publice centrale si locale vor arbora drapelul Romaniei in berna. De asemenea, drapelul Romaniei in berna va fi arborat la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, institutiilor de invatamant si de cultura, misiunilor diplomatice ale Romaniei, la punctele pentru trecerea frontierei, in aeroporturi, porturi, gari si autogari, precum si ca pavilion pe navele de orice fel si pe ambarcatiunile ce navigheaza sub pavilion romanesc. Aceeasi obligatie revine, potrivit legii, si persoanelor fizice daca arboreaza drapelul Romaniei la domiciliu sau la resedinta.

Totodata, posturile de radio si televiziune, institutiile de cultura isi vor adapta programul in mod corespunzator.    

Decizia privind declararea celor trei zile de doliu national pe teritoriul Romaniei a fost luata de Guvern in temeiul dispozitiilor Legii nr. 75/1994 privind arborarea drapelului Romaniei de catre autoritatile si institutiile publice.

Sicriul cu trupul neinsufletit al regelui Mihai, adus miercuri in tara, este asezat in Sala Tronului de la Palatul Regal din Capitala, unde va ramane pana sambata. Cei care vor sa-i aduca un ultim omagiu pot merge la Palatul Regal joi, 14 decembrie si vineri, 15 decembrie, intre orele 08:00 - 22:00. 

Slujba de inmormantare a Majestatii Sale Regele Mihai va avea loc sambata, 16 decembrie 2017, in Noua Catedrala de la Curtea de Arges.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

astăzi, 21:14
309

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
330

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
199

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...