ROMAN: Valurile pe care le-am facut in controlul cu E.On-ul s-au transformat in niste mici tsunami!

ROMAN: Valurile pe care le-am facut in controlul cu E.On-ul s-au transformat in niste mici tsunami!

Cristian Roman, prefectul judetului Botosani

Prefectul judetului Botosani, Cristian Roman, a precizat vineri ca deja se simt efectele controlului la E.On, intrucat Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Energie a aprobat un nou proiect de contract.

"Valurile pe care le-am facut noi in controlul cu E.On-ul s-au transformat in niste mici tsunami. Azi dimineata, domnul director Zarug a venit la mine cu propunerile de modificare a contractului cadru de furnizare, propuneri care au fost deja transmise in forma finala aprobata de comitetul de reglamentare al ARE. Cei de la Protectia Consumatorului si toti cei din tara au timp pana pe 19 august sa faca eventual alte propuneri si completari, dupa care contractul ia o formă finala", a declarat prefectul Cristian Roman.

Autoritatile au constatat, in urma controlului efectuat, ca din contract lipsesc clauzele referitoare la drepturile consumatorilor, ca lipsesc informatii privind calitatea gazelor, privind tarifele pentru servicii suplimentare.

"Am mai constatat o clauza pe care o consideram abuziva, privind faptul ca factura transmisa constituie preaviz. Am mai constatat faptul ca perioada de penalitati decurge de la data scadentei facturii si in noul contract, raspunderea contractuala este cu totul alta pentru cei care furnizeaza gaze naturale", a adaugat prefectul.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie de informare a elevilor cu privire la normele de siguranță, desfășurată de jandarmi în Botoșani și în alte două localități!

Saturday, 7 September 2024

Activitatea s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare „Școli în siguranță", premergătoare deschiderii anului școlar 2024 – 2025, și a constat în discu...

Transportul copiilor în mașină: Ce spune Codul Rutier!

Saturday, 7 September 2024

Dar, la fel de important, Codul Rutier stabilește de la ce vârstă au voie copiii în mașină, indiferent de locul pe care îl ocupă. Conform legii, copiii care nu au împli...

Valeriu Iftime: „Mergem înainte, la fel de hotărât!”

Saturday, 7 September 2024

Cam asta a fost reacția mea când am citit postarea doamnei Federovici, în care sunt acuzat de misoginism. Confuzie totală A trebuit să citesc de două ori ca să mă asigur că mintea n...