Omul de afaceri sucevean Costel Chelaru va prelua reteaua de magazine Fidelio

Reţeaua de magazine Fidelio, aparţinând grupului de firme Danilux din Botoşani, va fi preluată de omul de afaceri sucevean Costel Chelaru, proprietarul firmei de distribuţie Adicost. Chelaru a precizat că va menţine 350 dintre cei 380 de angajaţi ai firmei şi că va fi preluat inclusiv personalul din conducere.

Preluarea se va face prin cesiune de acţiuni, Chelaru devenind asociat unic al firmei Fidelio SRL, care deţine în prezent 13 magazine în judeţele Botoşani, Suceava, Neamţ şi Iaşi, cu o suprafaţă totală de 8500 de mp, având aproximativ 20.000 de tipuri de produse şi care au peste 200 de furnizori, mulţi dintre ei fiind locali.

Potrivit lui Chelaru, firma a acumulat mari datorii, de 20-22 de milioane de lei, din care 5 la bugetul de stat, iar restul către furnizori, menţionând că şi-a asumat datoriile pe care urmează să le onoreze.

Chelaru a menţionat că în primul rând intenţionează să achite datoriile către bugetul de stat, iar apoi creditele către bănci.

Omul de afaceri sucevean a declarat, in presa suceveana, că discuţiile au început în urmă cu o lună şi jumătate şi a apreciat că preluarea efectivă va fi făcută în maximum două săptămâni, menţionând că a fost primit avizul Consiliului Concurenţei pentru această tranzacţie.

Costel Chelaru este proprietarul firmei Adicost din Suceava, de distribuţie de produse alimentare, băuturi şi cosmetice, care îşi desfăşoară activitatea în judeţele Suceava, Neamţ şi Botoşani, are 300 de angajaţi şi şase puncte de lucru.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie de informare a elevilor cu privire la normele de siguranță, desfășurată de jandarmi în Botoșani și în alte două localități!

Saturday, 7 September 2024

Activitatea s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare „Școli în siguranță", premergătoare deschiderii anului școlar 2024 – 2025, și a constat în discu...

Transportul copiilor în mașină: Ce spune Codul Rutier!

Saturday, 7 September 2024

Dar, la fel de important, Codul Rutier stabilește de la ce vârstă au voie copiii în mașină, indiferent de locul pe care îl ocupă. Conform legii, copiii care nu au împli...

Valeriu Iftime: „Mergem înainte, la fel de hotărât!”

Saturday, 7 September 2024

Cam asta a fost reacția mea când am citit postarea doamnei Federovici, în care sunt acuzat de misoginism. Confuzie totală A trebuit să citesc de două ori ca să mă asigur că mintea n...