ROMAN: "Toate subventiile din agricultura aferente anului 2009 vor fi acordate pana la ultimul leu"

ROMAN: "Toate subventiile din agricultura aferente anului 2009 vor fi acordate pana la ultimul leu"

 Cristian Roman, prefectul judetului Botosani  

In cadrul vizitei efectuate la Bucuresti in aceasta saptamana, Cristian Roman, prefectul judetului Botosani, a purtat discutii si cu reprezentantii Ministerului Agriculturii, care au dat asigurari ca subventiile din 2009 vor fi acordate in totalitate, "iar daca trece amenamentul cu suplimentarea bugetului agriculturii cu 2,5 miliarde, subventiile vor fi asigurate si pe anul 2010".

"La Ministerul Agriculturii am discutat cu secretarul de stat cateva probleme legate de subventii. Ceea ce pot sa va spun e ca absolut toate subventiile aferente anului 2009 vor fi acorate pana la ultimul leu. Daca trece amenamentul cu suplimentarea bugetului agriculturii cu 2,5 miliarde, subventiile vor fi asigurate si pe anul 2010. Urmeaza sa se stabileasca si care va fi forma acestor moduri de sprijinire a agicultorilor. Am insistat pe acest aspect pentru ca in judetul nostru principala indeletnicire este agricultura si este important pentru botosaneni ca au un sprijin in statul roman", a spus Cristian Roman, prefectul judetului Botosani.


Bugetul Ministerului Agriculturii, aprobat fara suplimentarea solicitata!

Precizam ca, in cadrul dezbaterii de la Parlament pe marginea bugetului, membrii opozitiei au solicitat cu insistenta suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii cu 2,1 miliarde de lei. In conditiile in care nu a fost identificata sursa de finantare, amendamentul a fost respins in plen, dupa ce, initial, a fost aprobat in comisiile de buget finante.

Ministrul Finantelor Sebastian Vladescu a afirmat ca nu sunt bani pentru suplimentarea bugetului acestui minister, mai ales in conditiile in care suma a fost ceruta pentru un tip de subventie directa care nu se mai aplica de la 1 ianuarie 2010. Vladescu afirma ca sunt in lucru alte modele de ajutoare de stat agreate de Comisia Europeana.

In aceste conditii, bugetul Ministerului Agriculturii a fost aprobat de camerele reunite ale Parlamentului fara suplimentarea de 2,1 miliarde de lei.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
2

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
841

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
389

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...