Roman: "Este o lupta crancena pentru a pune mana pe borcanul de miere care se afla la Spitalul Judetean!"

Roman: "Este o lupta crancena pentru a pune mana pe borcanul de miere care se afla la Spitalul Judetean!"
Prefectul Cristian Roman avertizeaza toti factorii implicati in derularea investitiilor de la Spitalul Judetean Mavromati sa nu incerce sa obtina si sa foloseasca fondurile europene, destinate reabilitarii si modernizarii unitatii sanitare, pentru campania electorala.

Avertismentul reprezentantului Guvernului in teritoriu vine in contextul situatiei din sistemul sanitar botosanean, in ceea ce priveste comasarea spitalelor.

"Am vazut ca pana acum nu a pus nimeni degetul pe rana, practic in culise se duce o alta lupta, este o lupta crancena pentru a pune mana pe borcanul de miere care se afla la Spitalul Judetean, unde se vor derula sume mari de bani, din fonduri europene. Fac si un avertisment public sa nu creada cineva ca poate sa isi faca rost de bani pentru campania electorala din banii Spitalului Judetean, asa cum poate s-a mai acreditat aceasta idee in alte vremuri. Va asigur ca sunt multi ochi care se uita la aceasta investitie si cer public tuturor institutiilor cu responsabilitati  sa urmareasca modul cum se va gestiona de catre  conducerea Spitalului Judetean, indiferent care va fi aceasta, acesti banuti europeni", a declarat prefectul Cristian Roman.

Referitor la problemtica legata de comasarea spitalelor, reprezentantul Guvernului a spus ca isi mentine in continuare aceeasi pozitie, fiind pro comasarii spitalelor.

"Am luat o atitudine publica inca din luna ianuarie cand am initiat o serie de intalniri, cu autoritatile publice locale, cu Consiliul Judetean si cu primarii si managerii spitalelor si mai apoi cu sindicatele. Vreau sa-mi reafirm pozitia pe care am avut-o la vremea respectiva. Incerc in acest fel sa constietizam autoritatile si conducerile spitalelor si sindicalistii sa se gandeasca foarte serios la modul in care va arata reforma in sistemul de sanatate botosanean in primul rand in interesul cetatenilor acestui judet si poate si a personalului din sistem. Sunt convins ca nu va pleca niciun cadru medical acasa in urma acestei reorganizari pentru ca nu ne putem permite sa facem acest lucru, insa se pare ca ceea ce conteaza este de fapt interesul nu al cetatenilor, ci interesul unor grupuri mici grupate in jurul conducerii spitalului. Eu ii indemn pe toti la echilibru si la ratiune pentru ca ceea ce vor adopta ei trebuie sa fie in primul rand oportun si sa fie legal si daca vorbim de legalitate va asigur ca orice hotarare vor lua alesii judeteni va trece prin filtrul de legalitate al institutiei pe care o conduc", a spus Roman.

Prefectul va avea o intrevedere, in cursul acestei saptamani, si cu cei doi presedinti si PSD si PNL, Gheorghe Marcu si Florin Turcanu, cu care va purta discutii despre comasarea spitalelor.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
129

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
154

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
237

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...