Rodica Hutuleac: "Farmaciile nu au motive sa refuze pacientii pentru retete gratuite sau compensate"

Rodica Hutuleac: "Farmaciile nu au motive sa refuze pacientii pentru retete gratuite sau compensate"

RODICA HUTULEAC

Intrucat Casa de Asigurari de Sanatate Botosani este in termenul legal privind plata facturilor catre farmacii, sefa CJAS, Rodica Hutuleac, a precizat ca farmaciile isi vor primi de acum banii luna de luna si nu vor mai avea niciun motiv sa refuze pacientii pentru eliberarea retetelor compensate si gratuite.

"Fiind in contract cu noi, farmaciile trebuie sa respecte legislatia in vigoare. In luna ianuarie am platit pentru luna iulie, pentru ca asa e legea. De acum, luna de luna vor primi banii, nu vor mai avea niciun motiv sa refuze pacientii, farmaciile trebuie sa elibereze retete compensate si gratuite. In conditiile in care exista farmacii care nu elibereaza retetele gratuit invitam pacienti sa se adreseze Casei de Asigurari de Sanatate si noi vom controla farmacia pentru ca nu e normal sa ramana in contract cu Casa daca nu elibereaza retete gratuit, si se pot alege cu rezilierea contractului", a spus Rodica Hutuleac, directorul CAS Botosani.

Pe langa faptul ca farmaciile au obligatia de a elibera retetele gratuite si compensate, conform legislatiei, farmaciile care nu au un medicament ce figureaza pe o reteta gratuita sau compensata, trebuie ca in termen de 24 de ore sa-l aduca in farmacie, pentru cazurile acute, si 48 de ore pentru cele cronice.

"Avem si o reziliere de contract la o farmacie, a fost un control si farmacistul nu era la serviciu si farmacia respectiva a eliberat retete gratuite si compensate cu date gresite. In luna ianuarie s-au eliberat medicamente compensate si gratuite in valoare de peste 59 miliarde lei vechi", a adaugat Rodica Hutuleac.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lecția de viață a afaceriștilor cu magazin în Botoșani: ”Frații noștri mai mici s-au sacrificat pentru ca noi să putem face o facultate!”

astăzi, 10:11
10

Firma Dedeman a fost ridicată de doi frați, Dragoș și Adrian Pavăl, născuți într-un sătuc din județul Suceava. Dragoș, cel mai mare dintre frați, a fost îndemnat să meargă la ...

Elev din Botoșani, Medalie de Aur la Olimpiada Națională de Limbi Clasice!

astăzi, 09:09
88

S-au calificat 302 elevi din 36 de județe ale țării.Printre participanți au fost și elevi din Botoșani care au reușit performanțe remarcabile.Astfel, Yanis-Andrei Cazaciuc, elev în c...

Floriile şi Săptămâna Sfintelor Pătimiri ale Domnului

astăzi, 08:31
44

Astăzi se încheie perioada Postului Mare propriu-zis, însă postirea noastră nu se termină, ci creşte în asprime şi intensitate în Săptămâna Sfintelor Pătimiri. P...