Independentul Campanu primeste secretara si masina!

Independentul Campanu primeste secretara si masina!

 Liviu Campanu, senator de Botosani  

Senatorii "independenţi" ai lui Gabriel Oprea, grup din care face parte si fostul liberal Liviu Campanu, vor beneficia de toate drepturile pe care le au grupurile partidelor parlamentare: de la birouri, la maşini, secretare şi fonduri de la buget.

Biroul Permanent al Senatului a luat act astăzi de înfiinţarea grupului independenţilor, în urma unui punct de vedere formulat de Comisia juridică. Ca atare, "locotenenţii" lui Oprea vor primi toate resursele financiare şi logistica necesare funcţionării grupului, a precizat chestorul Ioan Chelaru.

Conducerea Senatului a fost sesizată printr-o scrisoare semnată de Anghel Iordănescu, Liviu Câmpanu şi alţi parlamentari independenţi, prin care se solicită "dotarea cu logistică şi alocarea de resurse umane, pentru desfăşurarea activităţii grupului parlamentar mixt".

Comisia juridică a ajuns la concluzia că înfiinţarea grupului respectă reglementările legale. Senatorii jurişti argumentează printr-o decizie a Curţii Constituţionale, verdict prin care este interzisă doar "constituirea unui grup parlamentar care să reprezinte sau să poarte denumirea unui partid, a unei organizaţii, a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, a unei alianţe electorale sau alianţe politice care nu a obţinut mandate de senator în alegeri".

La momentul constituirii acestui grup au existat dispute legate de cutuma şi regulamentul Parlamentului, pe motiv că acestea le interzic celor care "dezertează" din partidele în numele cărora au candidat să formeze un grup politic, scrie Evenimentul Zilei.

De altfel, formarea acestui grup al "independenţilor" cu acte în regulă reprezintă o premieră în tradiţia parlamentară. Cel care i-a legitimat a fost chiar preşedintele Traian Băsescu, care i-a invitat la consultări pentru formarea guvernului, deşi grupul ca atare nu era recunoscut de conducerea Legislativului. După alegerile prezidenţiale, PD-L i-a adus chiar la guvernare, prin numirea lui Oprea ca ministru al apărării, în schimbul voturilor din Parlament.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

astăzi, 21:14
256

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
303

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
190

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...