Robert Cazanciuc: Romania are nevoie de inca 10.000 de locuri in penitenciare

Romania ar mai avea nevoie de inca 10.000 de locuri in penitenciare in plus fata de cele 20.000 care exista deja, a declarat ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc.

"In momentul de fata avem 44 de unitati penitenciare, 34 de penitenciare propriu-zise, sase spitale si patru unitati pentru tineri minori, in conditiile in care numarul detinutilor se situeaza in ultimii ani in jurul cifrei de 30.000. In mod cert avem nevoie pentru urmatorii ani de 30.000 de locuri de detentie care sa respecte anumite standarde. Fata de ceea ce avem acum, ar mai fi nevoie de inca 10.000 de locuri", a explicat ministrul la Digi24.

Robert Cazanciuc a spus ca in ultimii ani s-au construit in Romania 2.500 de locuri de cazare care respecta standardele.

"In bugetul Administratiei Penitenciarelor am prevazut investitii, astfel incat sa putem pana in 2020 sa avem inca 5.000 de locuri de cazare care sa respecte standardele, pe actuala infrastructura penitenciara", a declarat ministrul justitiei.

Ministerul a demarat de curand studiile pentru doua noi penitenciare, unul la marginea Ploiestiului si unul in apropierea Craiovei, unde exista supraaglomerare si unde penitenciarele existente sunt in centrul orasului.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de nenorocire: Mașină răsturnată pe cupolă, șoferul a scăpat ca prin minune! (Foto)

Thursday, 3 October 2024

Accidentul a avut loc pe raza localității Dângeni. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești, cu o autospecială de stingere și modul de desc...

Activități preventive în sistem integrat, desfășurate de specialiștii de la Antidrog cu elevii Colegiului Economic „Octav Onicescu” Botoșani! (foto)

Thursday, 3 October 2024

Cei 120 de elevi participanți la activități au discutat împreună cu specialiștii antidrog și polițiștii despre planurile lor de viitor și despre modalitățile în care aceste obie...

Dramaturgi de toate vârstele, așteptați să participe la Festivalul-Concurs de Creație și Interpretare a Piesei de Teatru într-un Act „Mihail Sorbul”!

Thursday, 3 October 2024

Desfășurat o dată la doi ani, festivalul își propune prin ambele secțiuni – creație și interpretare - descoperirea și promovarea talentelor dramaturgice în rândul amato...