Riscurile cumpărării unei locuinţe executate silit

Cumpărarea unei locuinţe executate silit nu este neapărat cea mai bună afacere, în ciuda preţurilor mici. Principalul inconvenient este faptul că viitorul proprietar nu poate vizita apartamentul înainte de a-l achiziţiona. Un alt dezavantaj este şi că noul proprietar nu poate să se mute imediat în locuinţa cumpărată, chiar dacă a câştigat licitaţia organizată de bancă.

Sunt frecvente situaţiile în care foştii proprietari refuză să părăsească locuinţa, caz în care trebuie apelat la autorităţi pentru evacuarea lor. Cei care plănuiesc să cumpere o locuinţă executată silit trebuie să mai ştie şi că bunul trebuie achitat în cel mult 30 de zile de zile de la momentul câștigării licitației, informează  Digi24.ro.

Cumpărători se găsesc pentru asemenea locuinţe.
 
"Sunt foarte interesaţi. Sunt foarte ieftine, deoarece de exemplu, dacă la prima licitaţie proprietatea nu se vinde, la a doua licitaţie, preţul scade cu 25%, iar la a treia licitaţie cu 50%. Condiţia este să se prezinte minimum doi licitatori", spune Raluca Stegărescu, reprezentantul unui portal de executări silite.

Băncile au ajuns să iasă la vânzare cu asemenea locuinţe chiar şi la târgurile imobiliare, unde de regulă sunt prezentate apartamente şi case noi. Sunt presate să mai recupereze însă din creditele restante, pentru că numărul rău-platnicilor este în creştere.
 
În martie, aproape 700.000 de români întârziaseră mai mult de o lună cu plata ratelor, de două ori mai mulţi faţă de 2008. În această perioadă, restanţele lor s-au apropiat de 10 miliarde de lei, de la aproximativ jumătate de miliard de lei. În aceste condiţii, băncile au ajuns să execute silit câte 2.000 de locuinţe pe lună.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Care-i problema voastră?! (Foto, Video)

astăzi, 07:15

Dupa ceva ani de casnicie, saturandu-se sa se tot certe, un cuplu se hotaraste sa apeleze la un consilier. Cand ajung la cabinetul consilierului, acesta ii intreaba direct : -Care-i problema voastra?...

Calendar ortodox, 19 noiembrie: Sf. Proroc Avdie; Sf. Mc. Varlaam

astăzi, 07:00

Prorocul Avdie este amintit în Sfânta Scriptură, scrierea sa fiind cea mai scurtă din tot Vechiul Testament, aflată între cartea prorocului Ioil şi a prorocului Iona. Aceasta con...

Vești bune pentru elevii și bugetarii botoșăneni: Urmează una dintre cele mai lungi vacanțe din ultimii ani!

Monday, 18 November 2024

Vacanța de Crăciun a elevilor va începe în data de 20 decembrie 2024, ce reprezintă ultima zi de școală din anul calendaristic și finalul celui de al doilea modulul. Elevii se vor &i...