Rezultatele concursului interjudetean “Cu viata mea apar viata!

Liceul cu Program Sportiv Botosani a gazduit astazi, 05 iunie, cu incepere de la ora 11.00, etapa interjudeteana a concursului cu tematica de protectie civila "Cu viata mea apar viata", organizat de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Nicolae Iorga al Judetului Botosani, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Botosani.

In competitie au intrat 6 echipaje din judetele Botosani, Suceava si Iasi. Este vorba despre trei echipaje formate din elevi de gimnaziu de la Scoala cu clasele I-VIII Petru Rares Harlau, judetul Iasi (profesor coordonator Marius Butnariu), Scoala cu clasele I-VIII 6 Suceava (profesor coordonator Dan Voinescu) si Scoala cu clasele I-VIII 1 Cordareni (coordonator Mirela Dumitras – sef Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Cordoreni) si 3 echipaje formate din liceeni ai Liceului Teoretic Stefan cel Mare Iasi (profesor coordonator Marius Butnariu), Grupului Scolar Ioan Nistor Vicovu de Sus (profesor coordonator Marcel Irimescu) si Liceul cu Program Sportiv Botosani (profesor coordonator Cristian Frumuz).

Pe parcursul desfasurarii probei teoretice elevii au demonstrat ca stapanesc notiunile elementare din domeniul situatiilor de urgenta rezolvand intr-un timp scurt un chestionar complex de tip grila de 30 de intrebari din domeniul protectiei civile. Prima proba practica a constat in transportarea contracronometru a unui accidentat pe targa.

La a doua proba concurentii au avut de parcurs o cursa cu obstacole, avand masca de protectie contra fumului si gazelor pe fata.

La categoria gimnazial locul I a fost adjudecat de echipajul Scolii cu clasele I-VIII Cordareni. Pe a doua treapta a podiumului a urcat echipajul de Scoala cu clasele I-VIII Nr. 6 Suceava.

A treia pozitie a fost ocupata de reprezentativa Scoalii cu clasele I-VIII Petru Rares Harlau, judetul Iasi.

La categoria liceu primul loc a fost ocupat de echipajul reprezentativ al Liceului Teoretic Stefan cel Mare Iasi, Grupului Scolar Ioan Nistor Vicovu de Sus, iar locul trei de echipajul Liceul cu Program Sportiv Botosani.

Toti participantii au primit premii constand in sepci, tricouri, dulciuri, rechizite scolare asigurate cu sprijinul Inspectoratului Scolar Judetean, Directiei de Tineret pentru Sport si a Primariei Botosani.

Cupele au fost puse la dispozitie de Directia Judeteana de Sport Botosani.

Echipajele care s-au clasat pe primele locuri vor participa la etapa nationala.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
270

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
319

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

Vineri, 17 Mai 2024
254

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...