Elevii de clasa a VIII-a isi pot alege pe Internet liceul

Elevii de clasa a VIII-a isi pot alege pe Internet liceul
De vineri, elevii din clasa a VIII-a pot accesa site-ul www.admitereliceu.ro, unde au posibilitatea sa-si calculeze media de admitere si sa-si aleaga, in functie de aceasta, liceul.

Alegerea unui liceu in functie de notele la tezele unice si de media de absolvire a gimnaziului, care au, fiecare, o pondere de 50%, este o etapa extrem de importanta in procesul de admitere, iar elevii trebuie sa tina cont atat de rezultatele pe care le au, cat si de numarul de locuri disponibile si de media ultimului admis cu un an in urma la institutiile de invatamant pentru care opteaza.

Daca nu apreciaza corect nivelul concurentei la liceele unde candideaza, elevi cu rezultate bune ar putea sa nu fie admisi la nicio institutie de invatamant postgimnazial.

Informatii despre admitere se gasesc, de asemenea si pe site-ul ministerului www.admitere.edu.ro si pe cel al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), unde poate fi gasita brosura admiterii a liceele din Capitala.

Site-urile oficiale nu au insa motoare de cautare a liceelor in functie de ultima medie de admitere.

Elevii mai au timp sa-si aleaga liceul pana pe 18 iunie, cand va incepe completarea fiselor de inscriere.

Pe 3 iulie va avea loc repartizarea propriu-zisa, iar apoi vor fi afisate listele cu elevii admisi si cu locurile in liceu ramase disponibile.

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
5

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
337

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
369

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...