Revolver găsit de polițiștii de frontieră botoșăneni în bagajul unui ucrainean!

Bărbatul de cetățenie ucraineană le-a declarat polițiștilor că a uitat pistolul în bagaj, dar fără intenția de a intra cu el în țară.

Poliţiştii de frontieră din cadrul  Punctului de Trecere a Frontierei Racovăț au depistat un cetăţean ucrainean care a încercat să introducă în țară un revolver, fără documente în conformitate cu legislația română.

În cursul zilei de 7 octombrie, în jurul orei 17:00, în Punctul de Trecere a Frontierei Racovăț, s-a prezentat la controlul de frontieră, pentru a intra în țară, un cetățean ucrainean în vârstă de 43 de ani, aflat la volanul unui autoturism înmatriculat în Ucraina.

La controlul de frontieră, oamenii legii au descoperit în bagajele șoferului, un pistol tip revolver, calibru 4 mm inscripționat ZBROIA, precum și 7 cartușe și 2 tuburi pentru care cetățeanul nu deținea documente în conformitate cu legislația română.

Bărbatul a declarat că a cumpărat pistolul legal, are documente în Ucraina pentru acesta, și l-a uitat în bagaj fără intenția de a trece cu el în România.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Primăria Botoșani, partener în Campania de iluminat architectural „Ziua Părinților de Îngeri”! (foto)

astăzi, 18:51

În semn de solidaritate cu familiile care au suferit astfel de pierderi, mai multe clădiri emblematice din 13 orașe din țară vor fi iluminate în culorile roz și bleu, simboluri ale sp...

S-a semnat contractul pentru extinderea rețelei de canalizare în zona Lebăda și satul Curtești! (foto)

astăzi, 17:50

Această investiție a fost solicitată de rezidenții din zonă încă din anul 2019, prin interpelări în Consiliul Local și adrese scrise. În urma acestor solicitări, Primăria B...

PNL Botoșani: Doi consilieri au fost eliminați de pe listele partidului!

astăzi, 17:15

Cel puțin asta a decis și instanța de judecată prin Ordonanță Președințială. Concret, Matei Constantin și Hiliuță Mihai au fost radiați din calitatea de membru PNL de către Biroul Pol...