Ce spune prefectul Dan Nechifor despre activitatea forțelor de ordine în Centrul Istoric: „Trebuie să ținem cont de...” (Video)

Centrul Vechi al municipiului Botoșani a devenit pentru locuitori o zonă „fierbinte”.

Ce spune prefectul Dan Nechifor despre activitatea forțelor de ordine în Centrul Istoric: „Trebuie să ținem cont de...” (Video)

   Foto: Arhivă Știri.Botoșani.Ro

Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani, are aproape o lună de când a depus jurământul de credință pentru această funcție. Venirea sa la conducerea Instituției Prefectului a județului Botoșani s-a sincronizat și cu problemele apărute în Centrul Istoric.

De când ocupă scaunul de prefect, Dan Nechifor a cerut suplimentarea patrulelor de ordine publică în municipiul Botoșani, în special în zonele cu infracționalitate ridicată.

Trimisul Guvernului în teritoriu spune că deficitul de personal se resimte puternic, însă sunt aduși oameni din județ pentru a suplimenta în municipiu patrulele.

Încă avem nevoie de personal (...) Deocamdată, dacă stăm și analizăm, întotdeauna este loc de mai bine, dar trebuie să ținem cont de deficitul de personal”, a declarat Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani.

Până la finalul lunii septembrie a fost pus în aplicare un plan de măsuri, iar pe parcursul lunii octombrie este în vigoare alt plan de măsuri. Cu toate acestea, prefectul Dan Nechifor susține că cetățenii municipiului Botoșani sunt în siguranță.

Din punctul meu de vedere, suntem în siguranță și acum. Înseamnă și un număr mai mare de patrule, pentru că v-am mai spus că, suplimentarea numărului de patrule din Centrul Vechi sau din zonele unde există violență sau anumite forme de manifestare violență, a fost făcută cu personal din județul Botoșani și se face în continuare. Este un plan de măsuri care a fost valabil până la finalul lunii septembrie, iar de acum există în aplicare un alt plan până la finalul lunii octombrie”, a completat Dan Nechifor.

Bursă a Locurilor de Muncă la Botoșani pentru absolvenți

Trimisul Guvernului în teritoriu a venit și cu o reacție după ce, vineri dimineață, la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” din Botoșani, a avut loc Bursa Locurilor de Muncă destinată absolvenților botoșăneni.

Prefectul județului Botoșani s-a arătat bucuros de faptul că marea majoritate a tinerilor prezenți s-au îndreptat către structurile Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale.

Eu m-am bucurat la acest eveniment de prezența numeroasă a absolvenților care s-au îndreptat exact și au cerut informații pentru accesarea învățământului preuniversitar sau universitar la instituțiile de ordine și siguranță națională. Au fost prezenți toți reprezentanții instituțiilor din sistemul de siguranță și apărare națională”, a adăugat Dan Nechifor.

Totodată, prefectul Dan Nechifor are încredere în faptul că posturile scoase la concurs atât din sursă externă, cât și pentru școlile de subofițeri, se vor ocupa și deficitul va fi astfel combătut.

Sunt concursuri în desfășurare inclusiv la IPJ Botoșani pentru candidați din sursă externă și pentru școlile de subofițeri. Se vor aduce oameni în special pentru posturile de ordine publică unde suntem deficitari. Se suplimentează chiar cu șase posturi în prima etapă”, a completat prefectul județului Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Bani de la Guvern pentru primăriile din Botoșani! Prefect: „Este o veste bună...” (Video)

astăzi, 14:08

Unitățile administrativ teritoriale din țară și din județul Botoșani pot primi bani de la Guvern pentru plățile restante către constructorii cu care derulează investiții prin PNRR sau Angh...

Polițiștii din Botoșani au șef cu acte în regulă, media obținută la concurs!

astăzi, 13:06

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani are șef cu acte în regulă. În cursul zilei de joi, 10 octombrie, a avut loc concursul pentru ocuparea acestui post. În cu...

Aleșii locali convocați în ședință extraordinară de primarul Cosmin Andrei pentru transportul elevilor!

Thursday, 10 October 2024

Consilierii locali ai Primăriei municipiului Botoșani au fost convocați în ședință extroardinară în cursul zilei de vineri, 11 octombrie. Pe ordinea de zi se află un singur proi...