REVOLTA părinților care au copii la Grădinița 24: “Refuzăm să ne dăm copiii la Școala 16!”

Mai mulți părinți ai căror copii au mers până acum la Grădinița nr. 24 din municipiul Botoșani amenință că îi vor retrage din învățământul preșcolar, fiind nemulțumiți de decizia Primăriei ca grădinița să funcționeze din acest an școlar la Școala nr. 16.

Un grup de părinți, însoțit de copii, a venit luni la Primărie pentru a-și spune nemulțumirea în fața primarului.

Oamenii spun că nu acceptă varianta propusă de municipalitate, pentru că Școala 16 este multe prea departe și sunt revoltați că nu au fost anunțați din timp că se dorește această schimbare.

“Nu suntem mulțumiți cu mutarea grădiniței din cartierul Bucovina. E prea departe Școala 16. Eu nu îmi pot permite ca iarna copilul meu să meargă până acolo cu bunica de 70 de ani. Și nici amenajări nu sunt acolo. Tot cartierul Bucovina rămâne fără grădiniță. Nemulțumirea noastră mare este că am fost anunțați cu o săptămână înainte. Unde am fost totul e ocupat. Am făcut o listă cu părinții care refuzăm să ne dăm copiii la Școala 16", a spus unul dintre părinți.

După o discuție ce a durat mai bine de jumătate de oră, a fost stabilită o nouă întâlnire în cursul după amiezii de luni cu părinții, reprezentanții Primăriei, cei ai Inspectoratului Școlar Județean și proprietarul imobilului.

Clădirea în care a funcționat până acum Grădinița nr. 24 aparține soției omului de afaceri Victor Mihalachi. Aceasta a cerut o chirie lunară de 2.000 de euro, față de 1.200 de euro cât a fost în anul școlar anterior.


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sute de credincioși din localitățile Botoșaniului, în pelerinaj la moaștele Cuvioasei Parascheva! (foto)

Saturday, 12 October 2024

În zorii zilei, pregătiți cu apă, provizii, unii cu medicamente și îmbrăcați potrivit vremii capricioase, credincioșii din parohia „Sf. Împărați Constantin și Elena&r...

Porțile subunităților ISU, deschise astăzi pentru copiii unor localități din Botoșani! (foto)

Saturday, 12 October 2024

Porțile subunităților s-au deschis pentru toţi cei care au dorit să cunoască activitatea şi misiunile instituţiei. Acțiunile au fost organizate în contextul sărbătoririi Zilei Inte...

Penitenciarul Botoșani caută furnizori de echipamente pentru dotarea instituției!

Saturday, 12 October 2024

Penitenciarul Botoșani a publicat în SEAP anunțul de participare nr. CN1073844 din 01.10.2024, în vederea încheierii contractelor de furnizare produse (dotări și echipamente). ...