Revoltă fără precedent. Artiştii români se răscoală împotriva televiziunilor!

Revoltă fără precedent. Artiştii români se răscoală împotriva televiziunilor!
Cântăreţul Gabriel Cotabita se zbate între viaţă şi moarte după ce ar fi suferit un accident vascular. Modul în care unele televiziuni şi ziare ar fi abordat acest subiect a scos-o din minţi pe soţia unui alt cântăreţ de generaţie cu Cotabiţă, Adrian Daminescu. Daniela Daminescu, secretar general al Uniunii Naţionale a Artiştilor din România, vrea să acţioneze în judecată jurnaliştii care ar terfeli imaginea artiştilor şi cheamă alături de ea pe toţi cei care, de-a lungul timpului, s-au simţit lezaţi în demnitate sau în drepturile pecuniare. Într-o scrisoare deschisă, aceasta se arată nemulţumită şi de faptul că televiziunile fac rating pe viaţa privată a vechilor artişti, dar fără a-i plăti pentru acest lucru, aşa cum se întâmplă în cazul maneliştilor sau prostituatelor de lux, spre exemplu. Vă redăm, mai jos, "chemarea la luptă" la care sunt aşteptaţi să răspundă toţi cei care sunt împotriva modului în care se face presă de către unele televiziuni şi ziare din România, scrie bitpress.ro:

"Scrisoare deschisă către postul de televiziune România TV, publicaţiile www.wowbiz.ro şi www.enational.ro
Vă atrag atenţia - a doua oară – în mod public, să găsiţi DE URGENŢĂ metoda de a vă repara greşeala de a distribui şi difuza materiale total eronate şi calomnioase la adresa soţului meu Adrian Daminescu, să se precizeze sursele acestor materiale şi să se prezinte scuze public.

Cum este posibil domnilor şi doamnelor de la România Tv, ca în ziua în care ai un artist precum Gabriel Cotabiţă aflat în această situaţie delicată, când toţi colegii lui sunt cu sufletul la gură şi se roagă pentru el, dumneavoastră să rulaţi pe ecranul emisiunii de ştiri din jumătate în jumătate de oră clip cu Adrian Daminescu şi alte câteva doamne - Vica Blochina, Mariana Moculesu - asociere inspirată-  în care să le terfeliţi imaginea. Dacă într-o zi un artist păţeşte ceva în sensul în care se enervează rău şi îi este afectată sănătatea de pe urma acestor "murdării", aveţi vreo zece vieţi să munciţi să-i plătiţi? Pe Gabi Cotabiţă cât l-aţi promovat până mai ieri, când a dat de necaz? Să vă fie ruşine!

În calitate de soţie de artist şi secretar general al Uniunii Naţionale a Artiştilor din România promit solemn în faţa tuturor colegilor soţului meu să nu las lucrurile aşa. Toţi artiştii, persoane publice-indiferent cărui Organism de Gestiune Colectivă aparţin, care au avut şi au de suferit de ani de zile de pe urma acestor publicaţii şi emisiuni sunt rugaţi să mă contacteze de urgenţă pentru demararea acţiunii de înfiinţare a unei entităţi care să le apere munca şi numele dobândit prin multă trudă.
Când sunt chemaţi în emisiuni, pentru aceşti artişti nu există buget, dar le este terfelit numele şi ce să vedeţi, televiziunile şi publicaţiile respective câştigă sume importante şi îşi pot continua activitatea malefică. Păi asta nu înseamnă furt?! Le furaţi viaţa, scormoniţi în toate colţurile fiinţei lor, răsuciţi cuţitul în răni care poate aproape s-au cicatrizat. Dar întâi de toate vă furaţi între dumneavoastră, publicând ştiri de la unul la altul fără să verificaţi nimic, niciodată.

Cer sprijinul tuturor persoanelor abilitate din Parlament, Senat, consilieri pe linie de cultură ai Domnului Preşedinte si domnului Prim Ministru. Dacă tot s-a pornit a se face curăţenie şi dreptate în România, este timpul să ne ocupăm şi de acest capitol.

Începând de luni voi avea întâlniri în acest sens şi vă asigur că vom fi mulţi. Vom demara acţiuni împotriva acestor trusturi care găzduiesc emisiuni şi publicaţii ce trăiesc din batjocorirea acestor oameni care ne oferă de zeci de ani sufletul lor. (…)
Posturile de televiziune sau de radio, care doresc să pună la dispoziţie spaţiu pentru dezbateri publice care să aiba ca subiect tratamentul la care sunt supuşi artiştii nostri, sunt rugate să-mi trimită un număr de contact sau un email unde să putem lua legătura. Publicul larg este rugat să nu rămână indiferent, căci vedem cu toţii unde ne-a dus acest lucru. Demersurile artiştilor împotriva acestor televiziuni şi publicaţii, vă asigur, vor depăşi graniţa României.

Pentru cei interesaţi, las datele mele de contact: Daniela Daminescu, tel: 0723 30 54 39 şi email danadaminescu@yahoo.com"

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Daniel Botezatu: Canibalii din politica de partid!

Marţi, 21 Mai 2024
44

Canibalii din politică! După cum se știe, sunt un candidat independent la funcția de consilier local al Primaria Municipiului Botosani.În această calitate, în perioada imediat urm...

Sabina a plecat dimineață la școală, dar nu a mai ajuns acasă. Sunați la 112 dacă o vedeți!

Marţi, 21 Mai 2024
753

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 13 ani, din sat Draxini, comuna Bălușeni.Fata a plecat de acasă marți dimineață, în jurul orei 7:00,...

Poliția în alertă: Copil de 13 ani dispărut, a plecat de acasă pe bicicletă, cu un ghiozdan în spate!

Marţi, 21 Mai 2024
224

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unui minor de 13 ani, din satul și comuna Dersca.Marți, în jurul orei 14:00, Vlăduț a părăsit domiciliul, iar p&aci...