REVOLTA continuă în Penitenciarul Botoşani! Deţinuţii s-au căţărat pe geamuri şi au incendiat lucruri din celulă! FOTO- VIDEO
UPDATE!

REVOLTA continuă în Penitenciarul Botoşani! Deţinuţii s-au căţărat pe geamuri şi au incendiat lucruri din celulă! FOTO- VIDEO
Noapte agitată în Penitenciarul Botoșani! Deţinuţii au protestat, marţi seară, în celulele unităţii de detenţie din cauza condiţiilor rele din sistem, fiind solidari cu deținuți din alte penitenciare din țară, care au recurs la acțiuni similare.

Persoanele private de libertate din Penitenciarul Botoșani au ieşit la geamuri, au tras de gratii şi le-au lovit puternic cu sticle din plastic sau diverse obiecte din celulă. Mai mult, de la geamurile a două celule mai mulți deținuți au aruncat haine incendiate. De asemenea, aceștia au strigat: "Hoţii! Hoţii!", "Vrem dreptate!"."Jos comunismul""Brehuiescu, nu uita! Puşcăria nu-i a ta""Libertate" şi "Hoţii ne ţin ilegal".

Toți angajații Penitenciarului au fost alertați și s-au prezentat la serviciul. Mai mulți lucrători au patrulat și în exteriorul unității de detenție, pe lângă garduri. 

În interiorul Penitenciarului, pe toată durata protestului, s-a aflat și Dan Brehuiescu, directorul unității, oficialul afirmând că nu va apela la echipa de intervenţie pentru potolirea deţinuţilor.

"Am fost printre ei, am discutat cu ei, am înţeles că protestul a apărut ca semn de solidaritate faţă de mişcările organizate de deţinuţii din alte unităţi din ţară. Ei nu au ceva cu noi, nu solicită ceva de la noi, ci s-au aliat protestelor naţionale cauzate de condiţiile de detenţie. Cât timp nu sunt violenţi cu personalul Penitenciarului, şi garantez că aşa ceva nu se va întâmpla, nu vom apela la nicio echipă de intervenţie", a declarat Dan Brehuiescu.

Potrivit acestuia, protestul a început în jurul orei 19.00

În jurul orei 23.00 pe poarta Penitenciarului a intrat o autospecială cu apă şi spumă a Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a asigura clădirile în scopul prevenirii izbucnirii unui incendiu.

La miezul nopții o dubă a Penitenciarului a adus un deținut care se pare că a fost dus mai devreme la spital. La vederea jurnaliștilor, acesta a început să strige: "Mă omoară, mă omoară. Veniți la spital!".
 
UPDATE:

Deţinuţii din Penitenciarul Botoşani au continuat protestul şi miercuri dimineaţă. Cei care au fost scoşi în curtea unităţii de detenţie bat cu sticle în gardurile de metal şi strigă “Hoţii, în timp ce persoanele rămase în celule trag de gratii. La geamul unei celule mai mulţi deţinuţi au scos un cearceaf alb pe care au scris “Greva foamei, noi nu avem viaţă, vrem dreptate!"

Lucrătorii Penitenciarului au solicitat, din nou, miercuri prezenţa unui echipaj de la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.


Directorul Penitenciarului Botoşani, Dan Brehuiescu, a precizat că în timpul protestului persoanele private de libertate nu au distrus bunurile din camere, iar lucrurile incendiate au fost cârpe sau haine proprii ale acestora.

Deţinuţii din Botoşani unt solidari cu celelalte persoane închise în Penitenciare din ţară, nemulţumirea acestora fiind legată de condiţiile în care îşi ispăşesc pedepsele. 


Citiţi şi:
Plângeri din Penitenciar din cauza lipsei apei  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânăr din Botoșani, primul admis la specializarea dorită: ”Sunt recunoscător tuturor!”

astăzi, 08:30
375

Alexandru-Gabriel Crețu, din Darabani, a reușit performanța de a fi admis primul la specializarea Finanțe-contabilitate din cadrul Facultății de Științe Economice și Administrative de la...

Anunț important de la Apele Române: Ce se întâmplă acum la Barajul de la Stânca-Costești!

astăzi, 08:11
268

Vineri, Administraţia Naţională Apele Române (ANAR) a anunţat că România a cerut Republicii Moldova să aprobe majorarea debitului de apă eliberată din Barajul Stânca-Costeşt...

Botoșăneni condamnați la 10 și 12 ani închisoare pentru uciderea unui bărbat. Motivul pentru care instanța a micșorat daunele morale!

astăzi, 07:38
164

Curtea de Apel Suceava a redus cuantumul pedepsei aplicate inculpatului Ioan Ș. la 10 ani de închisoare (în loc de 12 ani de închisoare), pentru săvârșirea infracțiunii de ...