Plângeri din Penitenciar din cauza lipsei apei

Plângeri din Penitenciar din cauza lipsei apei
Lipsa apei afectează tot municipiul Botoşani, inclusiv Penitenciarul aflat la marginea oraşului. Mesajul soţiei unei persoane private de libertate şi aflate în Penitenciarul Botoşani, trimis la o televiziune de ştiri, face valuri în întreaga ţară şi vine în contextul discuţiilor din ultimele zile privind regimul de viaţă din unităţile de detenţie.

Mesajul transmis:

"Sunt soția unui deținut din Penitenciarul Botoșani și aș dori să vă informez că deținuții de aici nu mai au apă de 5 zile. Sunt foarte mulți care nu-și permit să cumpere de la magazin apă, pentru că prețurile sunt foarte mari. Dar, mai ales, gândiți-vă la partea de igienă. Nu cred că vă puteți imagina cum arată WC-urile sau mirosul de acolo. Nu au apă pentru a da în WC. Sunt disperați și astăzi au refuzat mâncarea în semn de protest".

În replică, directorul Penitenciarului Botoşani, Dan Brehuiescu, afirmă că Penitenciarul Botoşani este la capăt de coloană, astfel că inclusiv sâmbătă a fost alimentat cu apă din reţeaua publică, ulterior din rezerva proprie de 200 de tone. Problema este însă că tot din cauza poziţionării, abia acum Penitenciarul este alimentat cu apă.

"Noi ne-am făcut rezerve de 200 de tone de apă în rezervoare. Acum mai avem în jur de 50 de tone de apă pe care o distribuim raţional şi le dăm cu bidoanele de 25 de litri. Pentru apă menajeră, avem un bazin de 20 de tone pe care ni l-au alimentat cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Astăzi, ISU ne-a trimis 21 de tone de apă menajeră iar cei de la Nova Apaserv ne-au adus un bazin cu capacitate de 2 tone şi ne aduc în continuare. Nu a fost refuz de hrană, ci ei nu au vrut să ia mâncarea pentru că nu aveau cu ce să spele farfuriile, nu ca formă de protest. Eu am fost pe secţii şi am vorbit cu ei, m-am lămurit şi le-am dat bidoane", explică Dan Brehuiescu, directorul Penitenciarului Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
322

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
458

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
588

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...