Revoltă a şefilor şi medicilor de la Spitalul Judeţean, după sancţiunea aplicată de CJAS!

Sancţiunea aplicată de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate în urma unui control efectuat la Spitalul Judeţean Mavromati a stârnit o adevărată revoltă atât în rândul conducerii cât şi al cadrelor medicale de pe secţii.

Spitalului Judeţean i-a fost tăiată suma de 63.000 de lei, ce urmează a fi reţinută în perioada următoare, pe motiv că unii medici din unitate nu au eliberat reţete pacienţilor la externare.

Managerul Spitalului Judeţean Mavromati, Viorel Iliuţă, consideră total neîndreptăţită o astfel de sancţiune, şi spune că a fost depusă o contestaţie la Tribunalul Botoşani.

"Pentru greşelile a trei medici nu este normal să sancţioneze întreg spitalul. Eu vă spun că amenzile acestea vor continua, aici se doreşte ca spitalul să nu funcţioneze bine şi eu spun că este o chestiune de ordin politic. Nu este normal ca spitalul să fie amendat cu atâtea sute de milioane de lei. Casa susţine că ceea ce face e în interesul pacientului. Eu nu spun că activitatea noastră este perfectă dar atâta timp cât nu îi poţi face bine pacientului, nu îi face rău. Atâta vreme cât spitalul nu are o finanţare corectă pentru a rezolva în bune condiţii toate problemele legate de sănătatea pacienţilor nu este normal să îi mai iei bani. Dacă nu poţi să construieşti că nu vrei să construieşti, nu este normal să distrugi. Nu este normal ce se întâmplă, dacă nu poţi să asiguri o finanţare corectă că nu ai vrut sau nu ai putut, nu e normal să mai iei şi câţi bani mai existau", a spus Viorel Iliuţă.

El a mai precizat că lunar la Spitalul Judeţean sunt trataţi pacienţi peste numărul pentru care se primesc asigurări de Sănătate şi în loc ca această instituţie să găsească o soluţie pentru asigurarea unei finanţări mai bune, taie şi din puţinii bani pe care unitatea îi are.

"Noi tratăm un număr mult mai mare de bolnavi decât finanţează ei, şi nu e normal să sancţionezi pe unul care munceşte şi face mai mult pentru sănătate botoşănenilor decât pot eu să finanţez. Personalul medical al spitalului este foarte supărat, şi au spus că în loc să facă cinci bolnavi cum vrea Casa fac şapte şi muncim mai mult ca să îi vedem pe toţi bine. Nu am văzut un demers al Casei să spună că ne dau mai mulţi bani pentru că ne ocupăm de sănătatea botoşănenilor. Eu nu am făcut politica nimănui ci a spitalului, o să merg înainte oricâte amenzi vor da, dar dacă asta este ceea ce trebuie pentru bolnavii acestui judeţ să iasă să declare, că asta au găsit ca formulă să fie mai bine pentru bolnavi", a conchis managerul Spitalului Judeţean.

Viorel Iliuţă a mai precizat că are informaţii certe că spitalul va fi ţinta unui nou control al CJAS şi se urmăreşte de asemenea aplicarea de sancţiuni.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pădurari amenințați cu moartea de un botoșănean, cazul a ajuns în atenția procurorilor!

astăzi, 11:14

Bărbatul este cercetat sub aspectul comiterii a șase infracțiuni de ultraj. În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că, în perioada iulie-august a.c., în timp ce...

Percheziții imobiliare terminate cu cătușe. Botoșănean reținut după ce a furat doi viței!

astăzi, 10:48

În cursul zilei de marți, polițiștii din Vlăsinești au emis ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr de 19 ani, din orașul Săveni. Tânărul este ce...

Botoșani: Copilaş de nici 2 ani, opărit cu oala de mâncare. Inima micuţului s-a oprit aproape 20 de minute! (Video)

astăzi, 10:19

Un copil de doar un an şi jumătate din Botoşani luptă să trăiască după ce s-a opărit cu mâncare, relatează Observator. Băiatul se afla cu mama lui în momentul în care a...